USLM ameninţă cu greva daca Metrorex trece la municipalitate | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic USLM ameninţă cu greva daca Metrorex trece la municipalitate

USLM ameninţă cu greva daca Metrorex trece la municipalitate

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Preşedintele Unitatatea-Sindicatul Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi, a anunţat că se va declanşa greva generală dacă Metrorex va fi transferată de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei.

logo metrorex

USLM ameninţă cu greva generala daca Metrorex trece la municipalitate

Ion Rădoi a declarat că „trecerea metroului la Primăria Capitalei este o măsură greşită, care riscă să pună în pericol siguranţa călătorilor”, motivând că din informaţiile pe care le are „se doreşte disponibilizarea a 4.500 de angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), ceea ce înseamnă că Primăria Capitalei nu dispune de banii necesari nici măcar pentru susţinerea financiară a salariaţilor RATB”. Potrivit preşedinelui USLM peste 700.000 de bucureşteni circulă zilnic cu metroul, funcţionarea şi operarea acestuia în siguranţă fiind asigurată de angajaţi a căror formare profesională se desfăşoară, în cele mai multe cazuri, pe parcursul unei perioade cuprinse între 8 – 10 ani.

Ion Rădoi a vorbit şi despre noul management privat dorit la metrou, despre a cărui alegere nu s-au oferit detalii, exemplificând însă că „directorul departamentului IT din cadrul Metrorex nici măcar nu a fost chemat la interviul prin care poate ocupa o funcţie în cadrul Consiliului de Administraţie sau chiar o funcţie de director.” Preşedintele USLM a afirmat, potrivit Ageerpres, şi că în luna august a fost înfiinţată Federaţia Sindicatelor din Transporturi, Servicii Publice şi Transloc „ATU România”, devenind totodată şi preşedintele acestei federaţii create prin fuziunea celor mai puternice două sindicate din cadrul metroului şi al Regiei Autonome de Transport Bucureşti. Această federaţie însumează un număr total de 50.000 de angajaţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult