Acasa BusinessEconomic Vântul şi Soarele bagă România în priză. Cel mai mare parc eolian continental

Vântul şi Soarele bagă România în priză. Cel mai mare parc eolian continental

scris de M.A.
5 afisari

România deţine resurse considerabile pentru asigurarea independenţei energetice. În momentul de faţă, în România, se află cel mai mare parc eolian continental din Europa.

Vântul bagă România în priză. Cel mai mare parc eolian continental

Vântul si Soarele bagă România în priză. Cel mai mare parc eolian continental

Asta, după ce, joi, toate cele 240 de turbine din sectorul Fântânele-Cogealac au fost conectate la sistemul naţional de distribuţie a energiei electrice. Producţia dintr-un an de aici poate acoperi nevoile de energie pentru peste un milion de gospodării din România – spun reprezentanţii companiei care a dezvoltat parcul eolian CEZ Distribuţie, care arată că s-a folosit tehnologie de ultimă generaţie pentru a reduce dependenţa de condiţiile meteo, transmite RRA.

Analiştii domeniului apreciază că potenţialul României în acest domeniu îi face să estimeze că în aproximativ patru ani producţia de energie eoliană va fi mai mare decât cea nucleară. Interesul pentru folosirea resurselor regenerabile este mare în România. Programul „Casa verde” a stimulat cumpărarea de astfel de instalaţii şi pentru persoane fizice. Fondurile insuficiente nu au permis însă continuarea acestui program, care este luat în calcul şi pentru anul viitor, scie Rador.

Recent, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a estimat şi că puterea instalată în panouri fotovoltaice ar putea depăşi, în 2016, cu aproape 100 MW puterea instalată a celor două reactoare nucleare funcţionale ale centralei de la Cernavodă.

7 comentarii

digital 23-11-2012 - 15:43

cu toate astea vom avea cea mai scumpă energie electrică din Europa,o să vedeți!

DXN 23-11-2012 - 19:25

ba’ e vorba ca in RO se face ceva. Se gandeste si se actioneaza pe principii Smartgrid, smartmetering, curent continuu, back-up energetic, alternative, inginerie, reinginerie!
‘va dracu’ de boraturiiiiiii!

DXN 25-11-2012 - 19:16

Andreea,
Scrie si tu mai mult!
Daca te intereseaza subiectul, ai adresa mea!
Discutam.
Lasa-l in pace pa batcoi! Nu vezi ce prost e?

bulisor 23-11-2012 - 17:00

iar vor scumpii curentul in loc sa se ieftineasca las ca vine timpul sa nu mai putem platii sa vezi cum nationalizam tot futui de hoti aci salarii de 200 euro in loc de 2000 da la preturi can germania ca de altfel ar fi concurenta neloiala asa ca trebuie salarii can ue sa pot plati sa nu fac ca grecu

urbos 23-11-2012 - 17:22

„Scumpii” se scrie cu sapte „i”.

Ghe Plotoaga 23-11-2012 - 21:44

Azi vazut facturile la energie emise incepind cu lunile august – septembrie? O sa vedeti cu surprindere ca poporul roman, platitor de facturi la energia electrica, cotizeaza din greu la construirea acestor centrale eoliene…. Cea mai mare hotie reglementata de ANRE dupa impunerea transformarii metrilor cubi de gaz natural in kilowati este aceasta contributie pentru sursele regenerabile de energie, adica popor roman platesti pentru investitiile in parcurile eoliene…..Deja energia electrica este mai scumpa decit in majoritatea tarilor europene si acest lucru este valabil si la gazele naturale……desi, in ceea ce priveste gazele naturale noi importam doar 1/5 din consumul total, fiind producatori majori de gaz……Asta inseamna statutul de colonie…

DXN 23-11-2012 - 22:09

ghe/o/rghina TACI!
Vezi ca SRI-ul vegheaza!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult