Acasa BusinessEconomic Vânzarea Cupru Min câtre compania Roman Copper a eşuat

Vânzarea Cupru Min câtre compania Roman Copper a eşuat

scris de Stefan Galai
98 Afisari

Vânzarea companiei Cupru Min, care deţine exploatarea Roşia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale României, către firma canadiană Roman Copper  nu va mai avea loc.

ministerul economiei (fin.ro)

Ministerul Economiei (foto: fin.ro)

Tranzacţia a esuat deoarece firma canadiană a refuzat să depună într-un cont bancar o garanţie pentru investiţiile de mediu, să achite în maxim o lună preţul pentru acţiuni şi să accepte publicarea documentului de privatizare, informează Mediafax.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a anunţat, la finalul negocierilor, că partea română a cerut firmei Roman Copper să constituie un depozit colateral de 32,27 milioane euro pentru a garanta astfel realizarea investiţiilor de mediu, să plătească suma pentru acţiuni, de 200,7 milioane euro, în termen de 30 zile de la obţinerea avizului Consiliului Concurenţei şi autorizaţiei integrate de mediu-ambele fiind condiţii suspensive în contract.

Partea română a cerut, de asemenea, publicarea imediată a contactului de privatizare.

Pentru încheierea tranzacţiei, era necesară emiterea avizul Consiliului Concurenţei într-un termen de până la 90 de zile de la încheierea contractului.

Roman Copper nu a aderat la aceste condiţii. Ministerul Economiei va analiza situaţia creată şi suntem pregătiţi să reluăm privatizarea”, a spus ministrul Bode.

Contract de privatizare trebuia încheiat până vineri, 6 aprilie, ora 24.00.

1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 08-04-2012 - 18:25

Romania este pe locul 2 privind rezervele de cupru din Europa si pe locul 7 privind rezervele de aur la nivel mondial, rezervele de uraniu sant de apreciat , in ciuda faptului ca URSS si-a construit in buna parte arsenalul nuclear cu uraniul exploatat pina prin ani 1957.Doua razboaie mondiale s-au purtat in EUROPA cu petrol extras tot din Romania, care si momentan detine zacaminte nou explorate suficiente pentru independenta energetica ,inclusiv rezervele de gaze naturale plus energia geo-termala care este insuficient exploatata. Si toate astea era stiuta de fostul presedinte geolog de meserie. Ca despre presedintele sarac si cinstit , nici o vorbulita ,iar despre actualul, ….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult