Acasa BusinessEconomic Vânzările de gaze ale OMV Petrom au scăzut

Vânzările de gaze ale OMV Petrom au scăzut

scris de S. P.
79 Afisari

Vânzările de gaze naturale ale OMV Petrom au scăzut în primul trimestru din acest an cu 18%, la 13,47 TWh.

OMV Petrom a vândut mai puţine gaze în primul trimestru

OMV Petrom a vândut mai puţine gaze în primul trimestru (foto: wall-street.ro)

Scăderea se datorează, în principal, iernii mai blânde şi a cererii mai reduse din partea termocentralelor.

În primele trei luni ale anului trecut, vânzările de gaze naturale ale Petrom au totalizat 16,38 TWh.

Cererea mai scăzută de gaze şi nivelul mai redus al retragerilor din depozite au determinat scăderea marjelor de profit la Petrom şi la EconGas, divizie austriacă a OMV. Volumul vânzărilor de gaze ale EconGas a coborât cu 23% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

La nivel de grup, volumul gazului vândut şi tranzacţionat de OMV în primul trimestru a scăzut cu 2,9% faţă de perioada corespunzătoare din 2013, la 131,82 TWh, de la 135,78 TWh, pe fondul scăderii cererii. Activităţile de trading au reprezentat 71% din afacerile cu gaze.

Producţia de hidrocarburi a grupului OMV a urcat în primele trei luni ale acestui an la 311.000 barili echivalent petrol pe zi, faţă de 302.000 barili pe zi în ultimul trimestru al anului trecut, respectiv 277.000 barili pe zi în primul trimestru din 2013.

Creşterea se datorează operaţiunilor din Norvegia, Noua Zeelandă, Libia şi Pakistan.

Producţia Petrom a fost de 182.000 barili echivalent petrol pe zi în primul trimestru, nivel apropiat de cel înregistrat în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Marja indicativă înregistrată de OMV la operaţiunile de rafinare a urcat la 1,63 dolari pe baril, faţă de 1,16 dolari pe baril în trimestrul al patrulea al anului trecut, dar în scădere de la 3,01 dolari pe baril în primele trei luni din 2013, informează Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult