Acasa BusinessEconomic Vedeţi unde este cel mai indicat să vă plasaţi investiţiile

Vedeţi unde este cel mai indicat să vă plasaţi investiţiile

scris de A.B.
6 afisari

Bursa de la Bucureşti dă semne tot mai evidente de oboseală după rally-ul puternic din primele două luni ale anului, când indicele BET a crescut cu peste 25%. Ei bine, investitorii vă pun la dispoziţie topul celor mai stabile acţiuni de pe Bursă.

investitori

foto: ebihoreanul.ro

Investitorii se uită tot mai îngrijoraţi pe pieţele europene, unde creşterile s-au oprit în ultimele săptămâni. În plus, nu trebuie uitat nici faptul că în perioada aprilie-iunie pieţele înregistrează în mod tradiţional corecţii.

În acest context, investitorii încep să se uite după alternative de investiţii ca să-şi protejeze portofoliile. După ce au obţinut câştiguri de 30% sau chiar 40% pe Fondul Proprietatea, Petrom şi SIF-uri, unii investitori au început deja să le marcheze şi să plaseze banii în titluri „defensive”.

Întrebarea este care sunt titlurile defensive de pe Bursă? În mod normal acestea pot fi recunoscute după mai multe criterii. Unul ar fi sec­torul de activitate.

Furnizorii de utilităţi, companiile farmaceutice, producătorii din industria alimentară sunt considerate investiţii defensive, deoarece rezultatele lor sunt mai puţin sensibile la contracţiile economice.

Totuşi, în acest moment indicatorii macroeconomici nu semnalează încă o contracţie. Economia locală este pe creştere abia de un an, iar bugetele companiilor sunt în general optimiste.

În acest caz, investitorii caută investiţii defensive pe termen scurt, adică acţiuni care să reziste mai bine în cazul unor corecţii pe termen scurt ale pieţei, cum au fost cele din vara anului trecut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult