Acasa BusinessEconomic Veniturile din dobanzi obtinute pana la 1 iulie sunt neimpozabile

Veniturile din dobanzi obtinute pana la 1 iulie sunt neimpozabile

scris de Ziua Veche
1 afisari

.„Veniturile sub forma de dobanzi pentru depozitele la termen realizate pana la data de 30 iunie 2010 inclusiv sunt venituri neimpozabile. Prin sintagma «dobanda realizata» se intelege dobanda inregistrata in contul de depozit al titularului. In consecinta, in masura in care dobanzile sunt inregistrate in contul curent sau in contul de depozit al titularului pana la data de 30 iunie 2010 acestea sunt venituri neimpozabile”, anunta Ministerul Finantelor Publice (MFP).


Veniturile intrate in cont dupa acest termen sunt impozitate cu 16%. Finantele dau ca exemplu un depozit constituit la 10 ianuarie scadent la 10 iulie. In acest caz, doar dobanda inregistrata in cont dupa 1 iulie este impozabila. Bancile au impozitat insa cu 16% tot castigul obtinut din dobanzi de catre persoanele fizice, indiferent de momentul cand a fost constituit depozitul, si nu doar dobanda calculata dupa 1 iulie, intrucat au considerat ca Ministerul Finantelor apreciaza ca noile modificari aduse Codului Fiscal trebuie astfel interpretate. Raiffeisen Bank a suspendat luni retinerea impozitului pe dobanzile obtinute de clienti la depozitele cu scadenta dupa data de 1 iulie, pana la aparitia normelor metodologice de aplicare a noilor prevederi ale Codului Fiscal.

0 comentariu

cercetas 21-10-2010 - 17:32

auzim de Vantu, Vlas, si alte gu noaie

cercetas 21-10-2010 - 17:36

ne fac de tiganeala mai rau ca tiganii
deci nu se mai zice „i-am tras teapa” ci „l-am vanturat” si nici „a fost furat de..” ci „a fost vlasmarit”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult