Acasa BusinessEconomic Vesti negre pentru judetele Cluj si Arges. Cum stau celelalte?

Vesti negre pentru judetele Cluj si Arges. Cum stau celelalte?

scris de M.A.
3 afisari

Chiar acesta este adevarul, exact ca in titlu: judetele Romaniei evolueaza diferit si nu am putea spune ca exista o tendinta generala. Nu, surprinzator sau nu, exista o diferenta uriasa de viteza in ceea ce priveste dezvoltarea tarii.

Vesti negre pentru judetele Cluj si Arges. Cum stau celelalte?

Vesti negre pentru judetele Cluj si Arges. Cum stau celelalte?

Romania cu mai multe viteze, asa am putea caracteriza acest aspect. Econtext va arata care va fi valoarea economica a fiecarui judet in acest an, cat va fi Produsul Intern brut (PIB) in fiecare dintre judetele tarii. In plus, vom compara si cu anii precedenti, pentru a vedea ritmul de dezvoltare a judetelor tarii.

Valoare

Dupa cum e de asteptat, Bucurestiul e pe primul loc, cu o valoare economica de 141,9 miliarde lei. Pe locul doi se plaseaza Timis, urmat de judetul Constanta. Si de aici incep mutarile spectaculoase.

Pe locul patru se plaseaza Brasovul, in urcare de pe pozitia 7 (detinuta in 2011). Clujul, din pacate, pierde din turatie in acest an. La fel si Argesul! In schimb, se ridica rapid Giurgiul, care nu mai e codas, ca in urma cu doi ani, ci urca 7 pozitii.

Dar IATA pe ce loc se plaseaza fiecare judet dupa valoarea lor in bani:

PIB 2013 econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult