Acasa BusinessEconomic Vezi cât mai e preţul roşiilor româneşti

Vezi cât mai e preţul roşiilor româneşti

scris de A.B.
2 afisari

Roşiile şi castraveţii româneşti sunt la mare căutare. Deşi nu sunt la fel de arătoase ca cele din import, sunt mai sănătoase, mai gustoase şi au preţuri ceva mai scăzute decât cele aduse din afara ţării.

piata

foto: oradeiasi.oradestiri.ro

Românii nu mai dau năvală la legumele de import. Roşiile şi castraveţii româneşti sunt nelipsite din sacoşele cumpărătorilor. La prima vedere, nu există nicio diferenţă între o roşia românească şi una de import, dar dacă le vom tăia pe fiecare, vom constata cu uşurinţă că roşia românească este mult mai zemoasă, mai parfumată şi mai gustoasă. Şi la castravete diferenţa este aceeaşi. Cel românesc este mult mai zemos. Şi preţurile legumelor româneşti sunt mai bune decât ale celor din afară. Dacă pentru un kilogram de roşii româneşti, platim circa 7 lei, pentru cele de import scoatem din portfel ceva mai mult. Între 10 şi 12 lei. Şi castraveţii româneşti sunt mai ieftini decât cei de import, în jur de 3 lei kilogramul. Potrivit România TV, chiar dacă avem produse bune şi sănătoase, suntem însă mult sub media Uniunii Europene în ceea ce priveşte ponderea suprafeţei destinate agriculturii organice, cu un procent de 1,2% faţă de media Uniunii Europene, de 4,7%. Aşa arată datele unui studiu realizat de Centrul Român de Politici Economice. Ceea ce este îngrijorător este faptul că doar 1% din numărul exploataţiilor agricole beneficiază de pregătire agricolă completă.

3 comentarii

TOM Cc 04-06-2012 - 18:12

mai exista rosii romanesti ??? ma mir ,tot ce-i pe taraba in piata sunt aduse din afara ! rosiile din super si hipermarketuri parca sunt facute din plastic ,nu gust ,tari ,nu zemoase !!! oare ce mancam ??

Ciu Huhu 04-06-2012 - 19:21

Rosii romanesti, intermediarii ne mint ca-s romanesti, la fel taranii din piata.
Rosii romanesti gasesti numai la micii gradinari care le cultiva BIO fara chimicale, doar pentru ei!

MI-5 04-06-2012 - 19:30

Mai exista cateva sere mari care produc rosii romanesti.
La Arad si Oradea.
Vre-o 3-4 in Muntenia.
Dar asta e mai nimic fata de invazia rosiilor turcesti, olandeze, etc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult