Acasa BusinessEconomic Vezi cum se restituie taxa auto

Vezi cum se restituie taxa auto

scris de B.C.R
17 afisari

Modificările la taxa auto vor fi promovate prin proiect de lege pregătit de Guvern să intre în vigoare la 1 iulie 2011 şi impun plata taxei la prima vânzare a maşinilor înmatriculate în ţară înainte de anul 2007, dar cu o reducere a cuantumului de circa 30% şi restituirea unei diferenţe din bani.

taxa_autoPentru maşinile dotate cu motor Euro 5 taxa va rămâne nemodificată, în timp ce pentru maşinile cele mai poluante din categoria non-euro cuantumul taxei va fi redus mai puţin sau deloc, relevă, potrivit Mediafax, proiectul de lege privind taxa auto finalizat de Guvern.

Proiectul de lege stabileşte că obligaţia de plată a taxei intervine cu ocazia înmatriculării autovehiculului în România, la repunerea în circulaţie a unui autovehicul după încetarea unei exceptări sau scutiri, precum şi la reintroducerea în parcul auto a unui autovehicul în cazul în care, la momentul scoaterii din parc, i s-a restituit proprietarului valoarea reziduală a taxei.

„Obligaţia de plată a taxei intervine şi cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate în România, asupra unui autovehicul înmatriculat pe teritoriul statului român anterior datei de 1 ianuarie 2007. Având însă în vedere că autovehiculele înmatriculate pentru prima dată în România în perioada 1 ianuarie 2007-1 iulie 2008 au fost supuse unei sarcini fiscale similare, respectiv la prima înmatriculare a acestora a fost achitată taxa specială, pentru acestea nu se va achita taxa pe poluare la prima transcriere a dreptului de proprietate”, se arată în document.

„Atunci când taxa pe poluare pentru autovehicule achitată de către contribuabili în perioada 1 iulie 2008 – 30 iunie 2011, potrivit OU 50/2008, este mai mare decât taxa rezultată din aplicarea prezentelor prevederi privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, calculată în lei la cursul de schimb valutar aplicabil la momentul înmatriculării în România, se pot restitui sumele reprezentând diferenţa de taxă plătită”, este prevăzut în document.

Procedura de restituire va fi stabilită prin normele de aplicare a legii, banii urmând să fie restituiţi la cererea proprietarului adresată organului fiscal.

3 comentarii

Bumerang 17-06-2011 - 14:40

E de-a dreptul incredibil! In Romania legislatia este o gluma!
Schmbi o lege retroactiv, si il pui pe cel care vinde o masina care a fost inscrisa inainte de 2007 sa plateasca o taxa, pe care in momentulm inscrierii nu exista! Nici nu mai pun la socoteala ca vanzatorul poate nici nu este persoana care a inscris-o in circulatia, ci un cumparator ulterior. Eh, ce mai conteaza….

Dar cand zic Olandezii ca Romania nu e stat de drept, se umfla orezu-n multi forumisti!

O farfurie cu ochisori de copii romani pt. Amiralul Miklós 17-06-2011 - 14:44

He he he, acu a luat-o cu taxele
Mor de ras!

Bumerang 17-06-2011 - 15:23

tu mori.. dar nu de ras, de …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult