Acasa BusinessEconomic Vezi cum va arăta Titanic II

Vezi cum va arăta Titanic II

scris de A.B.
11 afisari

Miliardarul australian Clive Palmer vrea să construiască, în China, o replică modernă a celebrului vas de croazieră Titanic, scufundat în urmă cu 100 de ani.  

clive-palmer

foto: couriermail.com.au

Doritorii de aventură mai au de aşteptat patru ani pentru a porni într-o croazieră la bordul vasului Titanic II. Miliardarul Clive Palmer vrea să construiască o replică modernă a titanicului. Vasul va fi la fel de fastuos ca fratele său mai mare, iar o primă călătorie a noii nave, între Marea Britanie şi New York, este prevăzută pentru 2016, informează AFP.

Clive Palmer, care a făcut avere din industria minieră, a dat deja comandă constructorului naval chinez CSC Jinling Shipyard să demareze proiectul, fără a preciza suma la care se va ridica investiţia.

Proiectul prevede ca Titanic II să păstreze gabaritul original al celebrei nave considerate „insubmersibile”, care a naufragiat în timpul călătoriei sale inaugurale, în noaptea de pe 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg în Atlanticul de Nord.

„Ca înfăţişare totul va fi la fel de fastuos ca pe Titanic, însă noua navă va fi dotată, în mod evident, cu tehnologii şi sisteme de securitate şi de navigare moderne”, a explicat constructorul chinz.

 De asemenea, noua navă va găzdui o expoziţie permanentă despre Queensland, provincia australiană de unde este originar Palmer.

Titanic II va naviga în emisfera nordică, iar călătoria sa inaugurală din Marea Britanie spre America de Nord este prevăzută pentru sfârşitul lui 2016, ocazie cu care marina chineză va fi invitată să escorteze transatlanticul.

Potrivit lui Clive Palmer, noua navă este un omagiu adus echipajului de pe Titanic. „Aceşti oameni au făcut o muncă ce stârneşte admiraţia şi după 100 de ani de la acea dată, iar noi vrem ca această stare de spirit să se perpetueze şi pentru 100 de ani de acum încolo”, a declarat Palmer.

Clive Palmer, a cărui avere este estimată la peste 5 miliarde de dolari australieni /peste 3,7 miliarde de euro/, este un important furnizor de cărbune şi de minerale de fier către industria chineză.

„Chinezii sunt renumiţi pentru performanţele lor în domeniul construcţiei de nave comerciale şi cargouri.La ora actuală, China produce între 2 şi 3% dintre navele de lux, însă ea doreşte să-i concureze pe europeni, care deţin circa 75% din această piaţă”, a subliniat omul de afaceri australian.

1 comentariu

geek-a-contra 30-04-2012 - 11:32

bulshit. muuuult bulshit publicitar si speculatie financiara. i-auzi, ia: „Vasul va fi la fel de fastuos ca fratele său mai mare”. poate ca FRATII mai mari, ca au fost 3 (trei) nave clasa olympic: olympic, titanic si britannic. titanicul este faimos doar din cauza scufundarii si mortii a peste 1000 de nefericiti…. in fapt si olympic, frat-su’ mai mare, a sfirsit-o rau, scufundat de o mina germana, doar ca nu au murit decit fro 16 oameni. si ca cireasa pe tort: titanic nu a fost cea mai mare catastrofa maritima ci, probabil, cea mai mare actiune publicitara. sint cel putin 4-5 naufragii mai dezastruoase dpdv al numarului de victime…. cind a sa scapam de bilciul asta publicitar?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult