Acasa BusinessEconomic Vezi de ce va fi puţin mai bine pentru consumatorul român

Vezi de ce va fi puţin mai bine pentru consumatorul român

scris de C.P.
4 afisari

Sancţiunile pentru nerespectarea legislaţiei în privinţa etichetării produselor alimentare şi textile s-au dublat, variind între 1.000 lei şi 10.000 lei.

Amenzile pentru încălcarea normelor de afişare a preţului s-au majorat la 500 lei – 2.500 lei, de la 50 – 100 lei, a declarat, directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu.

De asemenea, legislaţia privind combaterea practicilor increcte ale operatorilor comerciali faţă de consumatori a fost armonizată cu directiva europeană în domeniu.

‘Astfel, există posibilitatea ca autorităţile administrative să poată da sancţiuni şi în regim de urgenţă, iar în 20 de zile să dispună încetarea practicilor ilicite. Consumatorul se putea adresa ANPC sau instanţei de judecată, iar acum se poate adresa unei asociaţii de profil, care vine între agentul economic şi consumator pentru a soluţiona pe cale amiabilă conflictul. Dacă nu, se adresează autorităţilor, care pot da sancţiuni şi pot dispune sistarea practicilor ilicite în maximum 20 de zile. În cazul în care nu respectă deciziile autorităţilor, ANPC poate suspenda activitatea, prin ordinul preşedintelui autorităţii’, a spus Cerbulescu.

2 comentarii

urbos 05-08-2011 - 02:15

Vai ce bine va fi.
C.P. e de la Cap Patrat a?

Ciu Huhu 05-08-2011 - 02:21

Lumea zice ca aia de la Protectia Consumatorilor sint foarte corupti,
Ei beneficiaza de cresterea amenzilor, logic e ca si spagile lor vor creste!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult