Acasa BusinessEconomic Vezi în ce domenii s-a câştigat mai bine în aprilie

Vezi în ce domenii s-a câştigat mai bine în aprilie

scris de B.C.R
4 afisari

Câştigul salarial mediu nominal brut a crescut în aprilie cu 0,5% faţă de luna precedentă, cifrându-se la 2.066 lei, iar cel net s-a majorat cu 0,3% (cinci lei), ajungând la 1.498 lei.

salariu_mediuValorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în intermedieri financiare (3.862 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (850 lei).

Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net sunt în telecomunicaţii, cu 16,6%, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, fabricarea altor mijloace de transport, transporturi pe apă – între 10% şi 13%, silvicultură şi exploatare forestieră (inclusiv pescuit şi acvacultură), depozitare şi activităţi auxiliare pentru transport, industria metalurgică, captarea, tratarea si distribuţia apei, activităţi auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activităţi de asigurare şi fonduri de pensii), tipărirea şi reproducerea pe suporturi a înregistrărilor, fabricarea substanţelor şi a produselor chimice – între 7% şi 10%, activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune (inclusiv înregistrari audio şi activităţi de editare muzicala; activităţi de difuzare şi transmitere de programe), alte activităţi extractive, cercetare-dezvoltare – între 6% şi 7%, artă datele centralizate de Institutul Naţional de Statistică, citate de Agerpres.

Scăderile câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă, din activităţile sectorului economic, au fost cauzate de acordarea în luna precedentă a primelor ocazionale, sumelor din profitul net, de nerealizările de producţie ori încasărilor mai mici (funcţie de contracte) şi de dificultăţile financiare cu care se confruntă unele unităţi economice.

Cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net, din sectorul economic, au fost: 29,8% în fabricarea produselor din tutun; între 11% şi 14% în intermedieri financiare (cu excepţia activităţilor de asigurări şi ale fondurilor de pensii), activităţi de editare; între 4% şi 7% în fabricarea altor produse din minerale nemetalice, transporturi aeriene, fabricarea produselor textile.

În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna martie în administraţia publică (1,1%) şi sănătate şi asistenţă socială (0,4%). În învăţământ câştigul salarial mediu net din luna aprilie a scăzut cu 3,1% faţă de luna precedentă ca urmare a plăţii cu ora şi a plăţii, în luna martie 2011, a sumelor restante, în unele unităţi de învăţământ.

Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 4,3%. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 96,3%.

10 comentarii

bugetarius 06-06-2011 - 11:41

Nu s-au taiat VENITURILE in 2010 – lasati abureala asta, mie, mi-a crescut venitul cu 56% in 2010, cu toate ca salariul mi-a scazut, iar la noi, in ministerul dezvolatarii sunt o gramada de fetze noi, adica, s-a angajat masiv. Parintilor mei nu le-a scazut pensia – ai mei nu sunt fosti militieni sau nomenclaturisti si nici secu. deci nu au pensii de mii de euro – oameni obisnuiti cu cite 40 de ani de munca si pensii de pina in 1,400, care nu s-au diminuat in 2010. Toata aceasta minciuna despre salariile mici si saracie nu mai prinde nicaieri. Nokia a constatat ca in romania este mai scumpa mina de lucru ca in germania si a decis sa se mute in Ucraina. EDAS a plecat de aici inapoi in anglia, unde costurile sunt mai mici (asa au declarat in toamna trecuta – s-a publicat declaratia in presa), etc. NU MAI CREDE NIMENI MINCIUNA PERPETUATA DE ATITIA ANI CA MINA DE LUCRU IN ROMANIA ESTE IEFTINA = NU ESTE ! Nici minciuna cu saracia nu mai merge , mai ales ca retailerii deschid magazine peste magazine – iar astia fac studii de market serioase = SUNT FOARTE MULTI BANI LA POPULATIE IN ROMANIA ! – vedeti statisticile BNR ref. la depozite („lAR LA SALTEA PROBABIL CA ROMANII AU DE 3 ORI CIT LA BANCA). NU MAI INCERCATI SA INDUCETI IN EROARE POTENTIALII INVESTITORI sau neamurile voastre care muncesc banii din greu in strainatate pe care ii mintiti de ani de zile si le cereti bani. Romanii sunt bine platiti , fiindca ROMANIA ESTE TARA PRIN CARE, GRATIE BNR , SE SPALA BANII NEGRI AI U.E deci guvernul are bani (asa spune si presedintele).

Ciu Huhu 07-06-2011 - 08:49

Portocaliule Bugetarius, minti de stingi, non stop!

Ciu Huhu 06-06-2011 - 14:59

Bugetarius, min ti de stin gi, non stop!

Morkova Vesela 07-06-2011 - 09:41

Vad ca iar bolborosesti niste rahaturi, ce o fi in mintea ta de liberal pesedizat nenorocit?

Ciu Huhu 07-06-2011 - 22:33

Portocaliul Bugetarius minte de stinge, non stop la fel ca toti pedelistii-comunisti-basisti-portocalii!

Morkova Vesela 08-06-2011 - 01:21

buclucasule, te rog sa te astamperi si sa nu ma faci sa-ti fac observatie, ca-ti lungesc urechile, de o sa semeni cu magarii liberali.

urbos 08-06-2011 - 01:35

Cred ca ar semana mai degraba cu ma-ta.

Morkova Vesela 08-06-2011 - 01:56

Cand vezi colo uriciunea fără suflet, fără cuget,
Cu privirea-mpăroşată şi la fălci umflat şi buget,
De e Sobru, de e Huhu, sunt maimutze fara cuget
Si-i pacat sa intri-n vorba cu ridicole nimicuri.
Liberali pe care lumea nu putea sa-i mai incapa,
Ce-au julit intreaga tara si de aer si de apa!
Ca de bani si de pamanturi, nici nu pot sa mai vorbesc
Bata-i-ar sa ii bata bratul Domnului ceresc!

Morkova Vesela 08-06-2011 - 02:00

Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
Nici visezi că înainte-ţi stă un stâlp de cafenele,
Ce îşi râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.

urbos 08-06-2011 - 02:37

Casca gura sobolane si intinde gatul stramb
Dar nu te uita la mine cu privirea ta de tamp
Fii atent , intins pe spate,ca si cum ai fi-n hamac
Caci deasupra, la doi metri, eu in botul tau ma cac.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult