Acasa BusinessEconomic Vezi măsurile UE pentru ieşirea definitivă din criză

Vezi măsurile UE pentru ieşirea definitivă din criză

scris de R. C.P.
2 afisari

Şefii de stat şi de guvern europeni au ajuns joi seară la un acord privind reformele menite să scoată definitiv Uniunea din criza economică.

Presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy

foto: Agerpres

A fost luată decizia finală pentru crearea viitorului mecanism permanent de stabilitate, ce va împrumuta ţările cu datorii începând din 2013, dar, până atunci, liderii europeni au hotărât să crească la 440 de miliarde de euro capacitatea de împrumut a actualului fond de ajutor.

Au fost decise, de asemenea, teste de evaluare la bănci şi, nu în ultimul rând, a primit girul Pactul pentru euro, la care România a anunţat că participă.

„Am adoptat Pactul Euro Plus, ce va însemna o nouă calitate a coordonării economice între statele membre ale zonei euro. L-am numit Pactul Euro Plus din două motive: în primul rând, pentru că detaliază ceea ce statele membre euro vor să facă în plus faţă de prezent şi, în al doilea rând, pactul se numeşte aşa pentru că este deschis şi altora.

De aceea sunt bucuros că şase colegi din ţări care nu fac parte din zona euro au anunţat că se vor alătura pactului. Respectivele ţări sunt Danemarca, Polonia, Bulgaria, România, Lituania şi Letonia„, a spus preşedintele Consiliului european, Herman Van Rompuy, citat de RRA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult