Acasa BusinessEconomic Vezi preţurile apartamentelor din marile oraşe

Vezi preţurile apartamentelor din marile oraşe

scris de Ziua Veche
0 afisari

În Bucureşti, evoluţia preţurilor a fost relativ asemănătoare pe ambele segmente rezidenţiale, nou şi vechi. Astfel, faţă de sfârşitul anului, în luna octombrie locuinţele noi erau mai ieftine cu 9,5%, în timp ce apartamentele vechi au fost scoase la vânzare la preţuri cu 12,7% mai mici, potrivit datelor imobiliare.ro, citate de Mediafax.


Preţul mediu al locuinţelor noi din Bucureşti se situa în octombrie la 1.461 de euro pe metru pătrat, iar al celor vechi la 1.268 de euro pe metru pătrat.

„În prezent, nu există niciun indiciu în piaţă care să sugereze că reducerile de preţ s-ar opri aici. Totuşi, un factor extern raportului direct dintre cerere şi ofertă, ca de exemplu o ridicare a plafonului de garantare a unui eventual program guvernamental «Prima Casă 3», ar putea pune capăt acestei tendinţe „, a declarat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

Cea mai mare scădere a preţurilor a fost remarcată însă în Timişoara, de 19,2%, până la 802 euro pe metru pătrat, rămânând cel mai ieftin oraş din România. Spre comparaţie, în decembrie 2009 preţul locuinţelor din Timişoara era de 956 euro pe metru pătrat.

În Constanţa s-a remarcat o scădere de 10,5%, astfel că în octombrie preţul mediu a fost 954 de euro, comparativ cu 1.054 euro în decembrie 2009.

Şi în Iaşi preţurile de listare s-au redus în primele zece luni, ajungând la un nivel mediu de sub 900 de euro pe metru pătrat (876 euro faţă de 927 de euro în decembrie 2009), dar şi în Braşov – 887 euro pe metru pătrat comparativ cu 950 de euro.

Preţurile din Cluj-Napoca au înregistrat cele mai mici ajustări în perioada ianuarie-octombrie, scăderea fiind de doar 4,2%, de la 1046 euro pe metru pătrat la 1.004 euro pe metru pătrat.

Valorile medii ale preţurilor au fost stabilite pe baza anunţurilor publicate pe imobiliare.ro de către agenţii imobiliare şi proprietari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult