Acasa BusinessEconomic Victor Negrescu anunță creșterea cu 75 de milioane de euro a fondurilor pentru sectorul agricol din Bugetul UE pe 2024

Victor Negrescu anunță creșterea cu 75 de milioane de euro a fondurilor pentru sectorul agricol din Bugetul UE pe 2024

scris de Misu Andrei
99 Afisari

Victor Negrescu a anunțat creșterea fondurilor din Bugetul European pentru anul 2024 destinate sectorului agricol. Potrivit europarlamentarului, fondurile vor fi majorate cu 75 de milioane de euro, iar pentru anul în curs bugetul pentru agricultură a fost majorat cu 50 de miliaone de euro.

„Sprijinim fermierii români. În negocierile privind bugetul european, în calitate de responsabil al grupului social-democrat, am depus o serie de amendamente pentru creșterea alocării fondurilor pentru agricultură, tinerii fermieri, adaptarea la cerințele de mediu și combaterea creșterii prețurilor. În proiectul de buget pentru anul viitor, care se negociază în prezent, Parlamentul European a inclus propunerile noastre și propune creșterea fondurilor pentru diferitele programe ce au legătură cu sectorul agricol cu 75 de milioane de euro. Totodată, pentru anul 2023, am obținut creșterea fondurilor pentru agricultură cu 50 de milioane de euro”, a anunțat eurodeputatul PSD Victor Negrescu.

53,8 miliarde euro propune Comisia Europeană să fie alocați pentru politica agricolă comună în bugetul European pentru 2024.

Alți 1,1 miliarde euro ar fi destinate pentru Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime, pentru fermierii și pescarii din Europa, dar și pentru consolidarea rezilienței sectorului agroalimentar și a sectorului pescuitului și pentru asigurarea anvergurii necesare a măsurilor de gestionare a crizelor.

Anunțul vine în contextul în care cinci state se confruntă cu expirare interdicțiilor impuse de Comisia Europeană în privința a patru produse agricole.

Ca urmare a decizie, trei state au decis impunerea propriilor restricții, iar România ar putea apela la un ordin comun al ministerelor Agriculturii și Economiei, care ar urma să prelungească restricțiile pentru 30 de zile.

Comisia Europeană a anunţat că finalul interdicţiei introduse pentru cele cinci state membre UE cu privire la importurile de cereale ucrainene, în schimbul unor angajamente ale Kievului că va lua măsuri pentru a controla afluxul de cereale spre ţările vecine, cu precizarea că, în caz contrar, importul celor patru produse va fi din nou interzis până pe 31 decembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult