Acasa BusinessEconomic Videanu: Este foarte greu astazi ca politician sa iesi pe strada. Lipsa de incredere amana investitiile

Videanu: Este foarte greu astazi ca politician sa iesi pe strada. Lipsa de incredere amana investitiile

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Nimeni nu este fericit, nici macar Guvernul ca este nevoit sa ia masurile de austeritate anuntate, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu, adaugand ca, in aceste conditii, este foarte greu ca politician sa iesi pe strada, dar fara aceste decizii s-ar fi amanetat sansa Romaniei de relansare.


„Este foarte greu astazi ca politician sa iesi pe strada. Nimeni nu e fericit, nici Guvernul, pentru masurile care trebuie luate. Decizia Guvernului chiar daca este dura pentru unii cetateni ai Romaniei vine in mod direct in sprijinul mediului de afaceri. Mentinerea fiscalizarii creeaza premisele pentru crestere economica „, a spus joi Videanu, la un forum economic.. El a mentionat ca majorarea taxelor ar fi introdus Romania pe o „orbita inflationista” care in conditii de criza nimeni nu stie unde se opreste.Cea mai mare problema a Guvernului este lipsa de incredere a populatiei, si, din aceasta cauza, multi dintre cei care au bani amana sa faca investitii, ceea ce prelungeste criza, a mai declarat Adriean Videanu, citat de Mediafax. „Lipsa de incredere ne creeaza o problema importanta. Lipsa de incredere in autoritati, in economie, in moneda este cea mai importanta problema acum” , a spus Videanu. Oficialul a adaugat ca din aceasta cauza cei care au bani si ar vrea sa-si cumpere o casa amana aceasta decizie, la fel ca si cei care ar dori sa-si creeze o firma si sa asigure locuri de munca.

„Aceste amanari prelungesc criza. Am discutat cu colegii din UE si peste tot este aceasta problema. Este important sa depasim aceasta bariera psihologica”, a aratat Videanu.  „Va garantez ca din punct de vedere a trei indicatori pe care Ministerul Economiei ii monitorizeaza – energia, gazele si productia industriala, in toate cele trei domenii sunt semne de relansare”, a afirmat ministrul Economiei. Videanu a amintit evolutia productiei industriale, care a inregistrat crestere timp de opt luni consecutiv cu aproape 5%. „Sigur, ponderea nu este suficienta in PIB pentru a duce la cresterea PIB-ului”, a mai spus Videanu. Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentuluipentru doua proiecte de lege, dintre care unul va contine masuri de reducere a cheltuielilor bugetare, iar al doilea proiect va reglementa recalcularea pensiilor conform principiului contributivitatii si reevaluarea pensiilor de invaliditate. Proiectele de lege vor fi transmise Parlamentului dupa avizul CES de vineri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult