Acasa BusinessEconomic UPDATE Videanu, felicitat la Moscova pentru ca Guvernul a supravietuit motiunii

UPDATE Videanu, felicitat la Moscova pentru ca Guvernul a supravietuit motiunii

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

.Convorbirile ministrului economiei, Adriean Videanu, cu presedintele companiei ruse Gazprom, Aleksei Miller, au inceput, miercuri, la Moscova. Liderul gigantului rus l-a felicitat, la inceputul discutiilor, pe demnitarul roman ca, numai cu o zi inainte, guvernul a supravietuit unei motiuni de cenzura, transmite Agerpres. „Am urmarit cu interes dezbaterea motiunii in Parlament. Va felicit ca Guvernul a ramas”, i-a spus Aleksei Miller lui Videanu, in debutul intalnirii.
De altfel, televiziunile rusesti au prezentat ample reportaje cu protestele sindicalistilor si imagini din timpul dezbaterii motiunii de cenzura. „Problema cooperarii presupune investitii foarte mari. /…/ Problema extractiei presupune si anumite comenzi prealabile si investitii din partea bugetului de stat”, i-a mai spus seful Gazprom. La randul sau, Adriean Videanu si-a exprimat aprecierea pentru discutiile purtate in luna februarie, la Bucuresti, cu vicepresedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev.


 

—————-

UPDATE 16.15: Subiectele abordate, in cadrul intalnirii, de ministrul Videanu s-au referit la prioritatile Romaniei in sectorul energetic, in special la proiectele regionale de tranzit al gazelor naturale, care contribuie la asigurarea securitatii energetice in Europa, arata un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Discutiile au cuprins proiecte vizand inmagazinarile de gaze, in contextul in care, in luna octombrie, se va incheia studiul de fezabilitate pentru depozitul de la Roman-Margineni si se va putea lua o decizie privind viitorul proiectului.

Un alt subiect aflat pe agenda intalnirii a fost South Stream. Ministrul Adriean Videanu a exprimat disponibilitatea Romaniei de a pune la dispozitia partii ruse toate datele relevante pentru studiul de fezabilitate, urmand ca discutiile sa fie continuate in toamna acestui an, cu ocazia vizitei la Bucuresti, la invitatia ministrului Videanu, a presedintelui companiei ruse Gazprom, Aleksei Miller.

„In acest context, ministrul Videanu a apreciat ca este in avantajul Romaniei sa analizeze cu obiectivitate toate proiectele care pot sa duca la asigurarea securitatii energetice atat a Romaniei, cat si a Uniunii Europene. Marea majoritate a proiectelor energetice pe culoarul sudic au variante care trec prin Romania, oferind tarii noastre posibilitatea de a deveni o poarta deschisa catre toate statele membre ale UE, ca tara de tranzit in furnizarea de gaze”. O alta tema s-a referit la zona productiei de energie, unde Gazprom este interesat sa investeasca impreuna cu Romgaz.

 

0 comentariu

Europeanuul 20-10-2010 - 20:26

Dle Alamar, poate cineva tine timpul in loc?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult