Acasa BusinessEconomic Viitorul sună bine! Vezi cu cât îţi va creşte salariul

Viitorul sună bine! Vezi cu cât îţi va creşte salariul

scris de Doru Dragomir
4 afisari

Anii care vin vor aduce majorari salariale pe toata linia, in toate judetele tarii. In plus, aceste majorari vor fi cu mult peste rata inflatiei in majoritatea judetelor, dupa cum reiese dintr-o analiza Econtext, bazata pe estimarile furnizate de Comisia Nationala de Prognoza (CNP).

bani leiEcontext va arata care vor fi salariile romanilor peste doi ani, in 2014. In plus, le vom compara si cu salariile din acest an, pentru a vedea unde vor avea loc cele mai ridicate cresteri.

Important: ne referim la salariul mediu net, la valoarea lunara a salariului mediu net. Vom arata salariile pe judete, evolutia lor in urmatorii doi ani. De la inceput, trebuie spus ca nu se poate vorbi de o dominatie a judetelor mari, ceea ce este surprinzator, avand in vedere ca, pana acum, aceste judete se bucurau de cele mai accentuate majorari salariale (Bucuresti e pe la jumatatea ierarhiei). Dimpotriva, clasamentul judetelor este destul de amestecat, dar cu un avans usor pentru judetele mici si medii.

Prima pozitie, cu cea mai mare crestere salariala, este ocupat de judetul Caras-Severin. Salariul mediu al angajatilor din acest judet se va situa in acest an la 1.401 lei pe luna si va urca la 1.619 lei/luna in 2014. Ceea ce inseamna un avans de de 15,6%. Caras-Severin, alaturi de Bucuresti, sunt singurele judete unde avansul este de peste 200 de lei. Al doilea loc este ocupat de vranceni. Acestia se vor bucura de un salt al salariilor de aproape 13% (de la 1.209 lei in 2012, pana la 1.364 lei in 2014)

Dar iata cat va fi salariul in acest an, in 2014 si cu cat va creste in acesti doi ani (top – variatie procentuala):


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult