Acasa BusinessEconomic Vin 850 milioane euro de la FMI

Vin 850 milioane euro de la FMI

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Romania va lua cea de-a cincea transa de imprumut de la Fondul Monetar International (FMI) pe 28 iunie, a declarat joi, la un post de televiziune, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. Transa a cincea este in valoare de 850 milioane de euro.


Acesti bani vor merge direct la BNR, iar cea de la UE, care ar urma sa vina mai tarziu, va intra la Ministerul Finantelor. Programul de asistenta financiara acordat Romaniei, in valoare totala de 20 de miliarde de euro, este sustinut de FMI (12,9 miliarde de euro), Comisia Europeana (cinci miliarde de euro), Banca Mondiala (un miliard de euro) si alti finantatori internationali, aminteste Mediafax. Pana in prezent, Romania a primit aproape 9,3 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE si 300 de milioane de euro de la BM. Cel de-al patrulea raport asupra programului economic al Romaniei ar putea fi discutat de Board-ul Fondului in cea de-a doua parte a lunii iunie. Daca raportul va fi aprobat, Romania va primi cea de-a cincea transa, in valoare de 768 de milioane DST (0,85 miliarde de euro) din cadrul imprumutului acordat de FMI.

0 comentariu

Parpanghel 20-10-2010 - 17:34

Cand greseste! Haideti sa-i mai votam, ca au si ei 14.000 de specialisti. FELICITARI ,DOMN BASESCU /BRavos DOMN BOC!

Victor Radulescu 21-10-2010 - 07:12

… sa desfiinteze TVA-ul si la utilitati (apa, gaz, curent electric) – in acest fel scade intretinerea cu 24%

Nostradamus 21-10-2010 - 09:26

Emil Boc va anunta pe 21 oct 2010 demisia guvernului pe care il conduce. Vasile Blaga va forma noul guvern

Ionescu 21-10-2010 - 11:33

In plina criza economica, cand sunt trecuti oamenii in somaj si bugetarilor li se reduce salariul cu 25%, inca se ard banii statului. Am sa va dau doua exemple:

1. Doctoranzilor li s-au marit bursele de la 17 milioane de lei (vechi) la 29 de milioane de lei (de trei ori cat salariul unui asistent universitar), in timp ce nici conferentiarii nu castiga atat de multi bani. De ce se dau aceste burse aberant de mari, nu ne explica nimeni.
Au ajuns conducatori de doctorat niste indivizi submediocri, care apeleaza la absolventi si mai slab pregatiti (niste nulitati), ca sa-i inscrie la doctorat si sa risipeasca banii contribuabililor.

2. Nu inteleg nici de ce se dau gradatii de merit, ce reprezinta un spor de 30% la salariu pe timp de cinci ani (inainte erau de 25% din salariu, pe timp de trei ani). Este o magarie cum se acorda, si pentru ce, aceste bonusuri. Daca un salariat, cadru didactic, cercetator, etc, face ceva exceptioanal, sa fie recompensat pe loc, nu sa i se mareasca salariul pe urmatorii cinci ani pe baza unor punctaje (care nu reprezinta altceva decat un pretext pentru a se risipi banii statului). Din acte si din ce declara beneficiarii acestor bonusuri, avem mii de „cercetari” stiintifice „de valoare”, dar rezultatele lor nu se vad nicaieri. Industria este inexistenta, dar „cercetarea” infloreste.

Dupa cum vedem, criza este numai pentru unii, pentru ca altii o duc chiar mai bine decat anul trecut.

2xIonescu 21-10-2010 - 11:50

Mama lor de profesori. Imbuibatii astia din Educatie distrug Romania. Presedintele nostru se strasduieste sa reformeze statul si astia din Invatamant cer bani. Sa-i desfiintam! Ce nevoie avem de Educatie, de Cercetare? Sa puna mana sa munceasca cinstit in porturi ca hamali sau in restaurante, ca picoli si chelneri. Asa cum a zis Presetintele Basescu!
Hai sictir de pedelisti nenorociti! Vedea-v-as la Jilava pe toti, in frunte cu ratardatii de Boc si Basescu!

Gogu var cu Faraday 22-10-2010 - 05:04

Degeaba zic unii ca cercetarea de la noi este o pantomima sinistra. Realitatea este ca inventiile si cercetarili lor sunt geniale si se aplica peste tot. Ganditi-va la cum au fost inventate apa calda si mersul pe jos, de catre universitarii nostri. Eu propun sa li se dea salarii de merit dublate, la toti, de la conferentiari in sus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult