Acasa BusinessEconomic Vindem ieftin, importăm scump. România ar putea cumpăra grâu în 2011

Vindem ieftin, importăm scump. România ar putea cumpăra grâu în 2011

scris de Ziua Veche
2 afisari

România ar putea fi nevoită să importe grâu, începând din primele luni ale anului viitor, la un preţ cu până la 30% mai mare decât cel cu care a exportat, din cauza cantităţilor mari de grâu livrate în afara ţării, a declarat luni secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Adrian Rădulescu, informează Mediafax.


Rădulescu a arătat că din cauza vremii nefavorabile, agricultorii au avut probleme cu semănatul culturilor de toamnă, fiind înfiinţate doar 70% din culturile de grâu: Faptul că am exportat foarte mult în acest an ne va face să şi importăm. Chiar dacă nu vor fi cantităţi mari, vor fi importuri de îmbunătăţire a calităţii, astfel încât grâul să fie bun de panificaţie. Asta e, comerţul e liber!”.

El a adăugat că România are contractate pentru export în acest an 1,7 milioane tone de grâu, la un preţ care variază între 190 şi 210 euro pe tonă, şi ar putea importa 600.000-700.000 tone, pentru care va plăti până la 250 euro pe tonă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult