Acasa BusinessEconomic Vinul românesc pătrunde pe piaţa din China

Vinul românesc pătrunde pe piaţa din China

scris de Ziua Veche
4 afisari

Producătorii români de vin îşi îndreaptă atenţia spre China, deoarece consideră că aceasta va fi una dintre cele mai profitabile afaceri pentru ei în următorii trei ani. De altfel, vinurile româneşti au fost degustate, în 2009, la o expoziţie de profil unde au avut un real succes printre consumatorii chinezi.


În pofida crizei economice, studiile de marketing efectuate pe piaţa asiatică au fost pozitive şi producătorii autohtoni estimează că exportul de vinuri ar putea fi cea mai importantă afacere din agricultura românească.

Un prim pas a fost făcut deja în acest sens. Virgil Mândru, care deţine o podgorie în Prahova, a demarat proiectul „Tohani China”. În următorii zece ani, Mândru preconizează că cel mai mare rulaj al companiei va fi obţinut pe piaţa chineză. Mai mult, compania Tohani va produce vin, începând de anul viitor, într-o fabrică pe care o construieşte în China.

2 comentarii

Cercul 20-01-2011 - 23:56

Ar fi de dorit si alte marfuri sa se exporte in China. Romania a castigat mai mult inainte de 89 din comertul cu URSS care acum stagneaza.

Morkova Vesela 21-01-2011 - 02:01

bai acesta, vad ca tu postezi mai mult ca mine
unde te trezesti?
e adevarat ca e nule, te uiti in mesajele copului de se joaca cu cercu si te intrebi cu de-l rabda internetu, dar totusi nu se cade sa iesi la numar mai multe ca mine ca eu sunt tartorul aici, asta e forumu meu inca din vechime

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult