Acasa BusinessEconomic Viorel Ştefan, propus ministru la Finanţe

Viorel Ştefan, propus ministru la Finanţe

scris de C.S.
1 afisari

Preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, este propus să conducă Ministerul de Finanţe, au declarat surse pentru Digi24. Darius Vâlcov, fostul ministru de Finanţe, şi-a dat demisia din funcţie, fiind acuzat de DNA de trafic de influenţă.
viorel stefanPropunerea ar fi fost făcută de premierul Victor Ponta şi ar urma să plece chiar astăzi către Palatul Cotroceni. În prezent, Ministerul de Finanţe este condus interimar de Victor Ponta.

Viorel Ştefan este membru PSD. A absolvit în 1980 Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iar în 2002 a terminat doctoratul în economie, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Între 1980 şi 2002 a lucrat la Întreprinderea de Navigaţie Fluvială NAVROM Galaţi. În perioada 1996 – 2008 a fost senator, iar din 2008 este deputat.
Cea mai mare provocare a noului ministru va fi finalizarea Codului fiscal şi a Codului de procedură fiscală.

Darius Vâlcov este acuzat de procurori că ar fi folosit informațiile la care avea acces ca primar, senator și ministru pentru a-și sprijini cele șase firme pe care le controla din umbră. În felul acesta ar fi făcut afaceri, deși funcțiile publice nu-i permiteau acest lucru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS