Acasa BusinessEconomic Vladescu ar fi vrut sa se faca autostrazi din banii de pe privatizarea BCR

Vladescu ar fi vrut sa se faca autostrazi din banii de pe privatizarea BCR

scris de Ziua Veche
5 afisari

Pentru fiecare miliard din banii incasati pe privatizarea BCR trebuia sa vedem 100 de kilometri de autostrada”, este de parere Ministrul de Finante. Sebastian Vladescu a afirmat la intalnirea ZF Expert – Cum repornim economia ca in acest fel am fi putut spune: “aici sunt banii din privatizarea BCR si am schimbat 60% din actiunile BCR pe 300 de km de autostrada”, informeaza Mediafax. El a afirmat ca aceasta a fost conceptia la momentul respectiv, in 2006, dar din pacate ea nu a fost pusa in practica.

 

 
Altfel, Vladescu crede ca alegerea statului de a renunta la controlul asupra celei mai mari banci din sistem a fost una corecta – pe perioada crizei nu ar fi benefic pentru stat sa controleze doua institutii mari de credit pentru ca ar exista tentatia de a face „arbitraj politic”.

Spuneati la un moment dat daca nu mi-ar placea sa pot da telefon la o banca sa sa-i spun sa-mi dea bani, o anumita suma la o anumita dobanda la titluri de stat. Nu mi-ar placea acest lucru. De aceea am si vrut sa vindem BCR-ul. Nu e bine sa poti face acest lucru, pentru ca nu stii in ce moment faci excese”, a spus ministrul.

Banca Comerciala Romana a fost privatizata in 2006, statul primind 3,75 miliarde de euro de la Erste Bank pentru un pachet de 61,88% din actiuni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS