Acasa BusinessEconomic Vladescu: Discutam noi impozite pe terenurile agricole si pe sistemul de proprietate

Vladescu: Discutam noi impozite pe terenurile agricole si pe sistemul de proprietate

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Valoarea de impozitare a proprietatilor va fi marita, anul viitor, fara a fi, insa, afectati cei care platesc acum 20 – 40 de euro, pensionarii si cei cu salarii mici, a declarat, duminica, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.


„Discutam noi impozite pe terenurile agricole si sistemul de proprietate din Romania. Sunt partizanul deschiderii acestor discutii, deoarece, in Romania, veniturile din taxarea proprietatii sunt foarte mici. Cei ce locuiesc in garsoniere sau in apartamente cu doua sau trei camere nu au de ce sa se teama. Cei care au suprafete mari, multe proprietati, unele folosite in scop comercial, cei cu suprafete de teren necultivat, da, au de ce sa aiba emotii anul viitor, deoarece vom cauta modalitati de a-i taxa”, a explicat Vladescu, potrivit Agerpres.

Acesta a adaugat ca impozitul pe terenurile agricole trebuie marit in Romania, dar a subliniat ca, in acest moment, nu este luata o decizie vis-a-vis de aceasta crestere. Ministrul Finantelor a precizat ca va trebuit stabilita valoarea proprietatii si, in opinia sa, exista o singura modalitate de evaluare a acesteia – si anume valoarea din tabelele notariale, care ar trebui folosita ca baza de impozitare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult