Acasa BusinessEconomic Vladescu e mai pesemist decat FMI

Vladescu e mai pesemist decat FMI

scris de Ziua Veche
10 afisari

„Sper ca noua prognoza a FMI sa fie acoperita de realitate. Eu sunt inca prudent”, a spus ministrul Finantelor Sebastian Vladescu intrebat de Mediafax daca Guvernul va fi de acord cu estimarea revizuita a FMI privind crestere economica in cadrul discutiilor pentru a patra evaluare a acordului stand-by, care incep miercuri.


 

 

Prognoza de crestere economica pentru acest an revizuita in jos de FMI de la 1,3% la 0,8%

Declaratia ministrului Finantelor Publice lasa de inteles atat ca estimarea de cresetere economica ar putea fi ajustata si mai mult in jos, cat si ca revizuirea bugetara implicita la nivelul veniturilor programate va fi mai ampla.

Economia s-a contractat anul trecut cu 7,1%, dupa ce in 2008 crescuse cu un procentaj identic.

Pe de alta parte, Vladescu a precizat ca datele privind executia bugetara disponibile la 25 aprilie indica in mod clar ca deficitul s-a incadrat in tinta convenita cu FMI, de 8,25 de miliarde lei. tinta pentru deficitul bugetului general consolidat pentru acest an este de 31,9 miliarde lei.

Oficialul MFP a evitat sa discute despre o posibila revizuire a tintei relative de deficit bugetar pentru 2010, care a fost negociata cu Comisia Europeana la 5,9% din PIB.

Dupa primele doua luni, bugetul general consolidat a inregistrat un deficit estimat la 5,8 miliarde de lei, reprezentand 1,1% din PIB, in conditiile cresterii cheltuielilor cu 5,8% comparativ cu perioada similara a anului trecut si scaderii veniturilor cu 3%.

Intrebat despre eventuale discutii privind largirea bazei de impozitare, Vladescu a spus ca negocierile se vor axa mai degraba pe zonele de evaziune fiscala, adica pe extinderea bazei de incasare efectiva.

Ministrul Finantelor nu a dorit sa comenteze nici informatia potrivit careia Guvernul ar putea cere inca o derogare de la tinta privind arieratele bugetului. Surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax ca Romania va solicita FMI in discutiile privind a patra evaluare a acordului stand-by o noua derogare de la tinta datoriilor restante pe care statul trebuie sa le achite de la buget, care nu a fost indeplinita nici in primul trimestru din acest an.

0 comentariu

Rasputin 14-10-2010 - 15:22

…basescu se făcea PREŞ la picioarele lui tokes şi a prim-ministrului ungur Orban.
Aşa că cine să ia măsuri impotriva extremistului tokes şi a acoliţilor lui?

Angela Merkel 14-10-2010 - 23:07

Doamna Europei a venit in România pentru…
1. Să-l avertizeze pe Băsescu să nu facă vreo prostie/imprudenţă în legătură cu Rep. Moldova şi să urmeze vreun scenariu georgian cu tancurile ruseşti la graniţa Europei… „În ceea ce priveşte vecinătatea imediată, obiectivul nostru este să rezolvăm conflictul dintre Moldova şi Transnistria. România poate juca aici un rol important. Ştiu că se fac eforturi pentru semnarea unui tratat de frontieră de către România şi Moldova, cred că este linia pe care trebuie să continuăm”
2. Să dea un semnal Ungariei asupra presiunilor sale autonomiste pe care le exercită în zonă încercând să creeze tensiuni în contra României… „Transilvania ar putea fi folosită ca exemplu de convieţuire interetnică pentru alte regiuni din Europa” a spus Angela Merkel chiar la Cluj-Napoca

Angela Merkel 14-10-2010 - 23:08

3. Un semn de susţinere a României şi în colaborarea, cooperarea şi coordonarea transnaţională în cadrul şi în scopul desăvârşirii şi fortuirii Uniunii Europene chiar şi în Criza Economică şi combaterea Crizei tocmai prin cooperarea şi coordonarea între ţările încă divizate ale Uniunii… „Germania şi România vor reprezenta în continuare valorile europene şi vor juca rolul de moderatori pe scena internaţională. În uniunea Europeană trebuie să fie consolidat un destin comun, ţinând cont că actuala criză este o provocare care cere multe eforturi. Ea va fi înfruntată cu fermitate, dar poate fi învinsă doar dacă europenii lucrează împreună în acest sens.(…) Avem nevoie de o nouă arhitectură a Europei economice şi financiare”
4. Menţinere a stabilităţii geo-politice din această parte de facto a Uniunii Europene dînd semnale atît Bucureştiului, Budapestei şi continuând la Sofia. Astfel Angela Merkel a venit să dea un semnal de echilibru în zona de periferie de la graniţa Europei, mai agitată puţin/nematurizată, pentru că se ştie că problemele apar mereu la periferie… Georgia, Republica Moldova, autonomia maghiară. Merkel a trecut să Pacifice Zona şi a preîntâmpina unor escaladări şi neplăceri viitoare pentru Ordinea Europeană din partea unor „înfierbântaţi” ca Băsescu, Tokeş, Orban.
Mulţumim Angela Merkel…:)
http://www.youtube.com/watch?v=iiw9xZA8x-s
http://www.youtube.com/watch?v=tk4tBRxhmD0

Paul Visoianu 14-10-2010 - 23:17

a Universitatii Babes-Bolyai? Eu stiu ca aceasta universitate a fost infiintata in 1919 ca „Universitatea Daciei Superioare”, o universitate romaneasca. dupa Dictatul de la Viena, pentru cativa ani aceasta universitatea fost maghiarizata. Apoi, conform directivelor sovietice a fost impartita in doua: universitatea Babes (romaneasca) si Universitatea bolyai (ungureasca). Apoi, s-a unificat din nou (asa cum a fost intentia originala di 1919)si asa a rfamas pana astazi. Ce i-o fi spus Tokes lui Merkel, altceva decat ca directivele sovietice nu mai sunt respectate la Cluj ca si in fosta „regiune autonoma maghiara” de sorginte STALINISTA?

Rasputin 15-10-2010 - 10:18

Pentru cei care doresc să ştie adevărata istorie a înfiinţării Universităţii Janos Bolyai:

http://www.napocanews.ro/2010/04/infiintarea-universitatii-janos-bolyai-1945-partea-i.html

Şi nu minciunile javrei iredentiste tokes.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult