Acasa BusinessEconomic Vladescu: Peste un an ar putea fi mai rau

Vladescu: Peste un an ar putea fi mai rau

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

 

Bugetul pentru 2011 are o prevedere care defineste fondul de salarii pentru anul viitor, care e definit la 39 miliarde lei, a declarat, joi, la Antena 3, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. “La 1 ianuarie vom avea o noua Lege a pensiilor, o noua Lege a salarizarii unice. Bugetul pentru 2011 se va face pe baza parametrilor macroeconomici pe care ii vom stabili, lucram la ei.


Avem in bugetul pe 2011 o prevedere ce defineste fondul de salarii, care este definit la 39 miliarde lei. El include cresteri de salarii, iar in conditiile unei Legi a salarizarii, in care vor exista alte diferente, este posibil ca unii sa se intoarca la salariul de acum, altii sa se duca mai sus, sau mai jos. Vom avea pentru o parte dintre salariati o revenire, pentru altii mai mica sau deloc. Din 2011, unii isi vor primi banii inapoi banii, altii vor primi mai putin sau deloc. Procentele depind de noua Lege a salarizarii si de diferenta dintre baza si varf. Aceasta este acum de 1 la 30 si incercam sa ajungem mai aproape. Este posibil ca unele salarii sa se duca sus chiar cu mai mult de 25%, altele mari sa stea”, a mai explicat Vladescu.

Ceea ce se intampla la nivel global “scapa intelegerii”

 

“In ceea ce priveste contextul macroeconomic, il tot descriem. Este mult mai dificil decat ne inchipuiam acum un an, acum sase luni sau acum trei luni. Si ceea ce ma ingrijoreaza cel mai tare este ca nu exista in acest moment semne ca peste trei luni, sase luni sau un an ar putea fi mai bine. Ar putea fi mai rau, iar aceasta evidenta a evolutiilor la nivel global face parte din ratiunile pentru care am luat decizii extrem de delicate, extrem de dificile si costisitoare din punct de vedere uman si politic”, a afirmat seful Finantelor, citat de Mediafax. El a subliniat ca ceea ce se intampla la nivel global “scapa intelegerii” tuturor celor care sunt implicati in politica, economie si administratie, dar exista semne de actiune si cel mai important lucru este ca autoritatile sa fie active cand contextul se schimba si nu reactive, cum a fost cazul Greciei. “Ma intalnesc cu colegii mei din alte state membre ale Uniunii Europene si aceleasi indoieli, aceleasi incertitudini le avem cu totii. Bineinteles ca fiecare dintre noi avem un limbaj diferit. Unii incearca sa exprime o oarecare speranta, finalmente cifrele statisticii ne arata ca aceasta speranta nu este sustinuta si de ceea ce se intampla in realitate”, a mai spus Vladescu.

0 comentariu

Nelida 18-10-2010 - 21:04

Ce pot eu sa-i fac decat sa-l iert ca si D-zeu ne iarta pe noi pe toti. Daca s-ar ierta si politicienii intre ei nu ar fi atata suferinta printre noi.

Rachida si Brice 19-10-2010 - 04:14

Cei doi asa au vrut sa zica. N-a fost nici o confuzie. Francezii asta au in cap, felatie si amprente genitale. Li se trage de la tocana de moluste, supa de ceapa si alte branzeturi atzatzatoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS