Acasa BusinessEconomic Vladescu: TVA nu creste

Vladescu: TVA nu creste

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Taxa pe Valoarea Adaugata nu va creste, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, dupa intalnirea cu seful Misiunii Fondului Monetar International, Jeffrey Franks.

Oficialul MFP a adaugat ca, deocamdata, prognoza de crestere economica in 2010 este de 0,8 la suta, dar in discutiile cu FMI nu s-a ajuns inca la acest subiect. „Lucram, adunam cifrele, vedem care sunt evolutiile interne si externe, vedem care sunt perspectivele pentru Romania”, a explicat oficialul MFP, citat de Agerpres. In ceea ce priveste arieratele, ministrul Finantelor a afirmat: „Nu vrem sa prelungim arieratele. Am vrea sa platim cat mai mult, cat mai repede”. Programul de asistenta financiara, in valoare totala de 20 de miliarde de euro, este sustinut de FMI (12,9 miliarde de euro), Comisia Europeana (5 miliarde de euro) Banca Mondiala (un miliard de euro) si alti finantatori internationali. Pana in prezent, Romania a primit aproape 9,3 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE si 300 de milioane de euro de la BM.

Misiunea FMI va pregati cel de-al patrulea raport asupra programului economic al Romaniei, care va fi discutat de Board-ul Fondului in cea de-a doua parte a lunii iunie. Daca raportul va fi aprobat, Romania va primi cea de-a cincea transa, in valoare de 768 de milioane DST (0,85 miliarde de euro) din cadrul imprumutului acordat de FMI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult