Acasa BusinessEconomic Vladimir Putin: Rusia va aplica un embargo asupra exporturilor de grau

Vladimir Putin: Rusia va aplica un embargo asupra exporturilor de grau

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Premierul rus a anuntat joi ca tara sa va aplica un embargo asupra exporturilor de grau si de produse derivate, din cauza recoltelor slabe dupa canicula inregistrata in ultima perioada.

“Din cauza temperaturilor anormal de crescute si a secetei, consider justificata instaurarea unui embargo temporar asupra exporturilor Rusiei de grau si de produse agroalimentare derivate”, a declarat Putin, citat de Agerpres.

Canicula fara precedent care a lovit zona de vest a Rusiei de la inceputul lui iulie a dus la distrugerea numeroaselor culturi si la scaderea recoltelor. Estimarile privind recolta de grau pentru anul acesta au fost revizuite in scadere de catre guvern, la 70-75 milioane de tone, fata de 90 milioane de tone produse in mod obisnuit.

In consecinta, preturile mondiale ale graului, care au crescut deja cu aproape 40 la suta in iulie, s-au majorat din nou la inceputul saptamanii pe piata europeana si cea americana, Rusia fiind unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de cereale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult