Acasa BusinessEconomic Vlădescu: Ordonanţa 50 îşi produce deja efectele şi n-am văzut nicio bancă plecând

Vlădescu: Ordonanţa 50 îşi produce deja efectele şi n-am văzut nicio bancă plecând

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Semnatar al ordonanţei, fostul ministru de finanţe spune că s-a ajuns la o confruntare „naturală” între interesul clienţilor pentru un cost mai mic şi cel al băncilor pentru profit, iar poziţiile se vor regla treptat, transmite Mediafax.


Pierderile de sute de milioane de euro pe care băncile le-ar avea de suferit ca urmare a aplicării Ordonanţei 50 privind creditele de retail constituie o exagerare şi nu se pune problema ca vreuna dintre instituţiile de credit să plece din România din cauza acestui act normativ, afirmă Sebastian Vlădescu, ministru al finanţelor până în septembrie.

„Am semnat această ordonanţă ca mi­nistru şi sunt de acord cu regulile pe care le stabileşte. Cred că se exagerează atunci când se invocă pierderi majore pentru bănci, ordonanţa funcţionează deja de câteva luni şi n-am văzut pe nimeni plecând din această cauză. Nici nu cred că se va întâmpla aşa ceva”, a declarat Vlădescu pentru ZF.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult