Acasa BusinessEconomic Vodafone vrea să vândă 45% din Verizon Wireless

Vodafone vrea să vândă 45% din Verizon Wireless

scris de C.P.
19 afisari

Grupul britanic de telecomunicaţii Vodafone a anunţat joi că discută cu Verizon Communications vânzarea participaţiei de 45% pe care o deţine la operatorul american Verizon Wireless, surse apropiate situaţiei plasând valoarea tranzacţiei la aproximativ 130 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Acţiunile Vodafone sunt în urcare cu circa 9% joi dimineaţă pe bursa de la Londra. Verizon Wireless este un joint venture între Vodafone şi grupul american Verizon Communications.

Verizon Communications negociază cu mai multe bănci credite de câte 10 miliarde de dolari, vizând atragerea a 60 miliarde de dolari prin împrumuturi pentru finanţarea tranzacţiei, au precizat sursele citate.

Vodafone a arătat, într-un comunicat, că nu există nicio certitudine că se va ajung la un acord.

Verizon Wireless este cel mai profitabil operator telecom din SUA, controlat în parteneriat de Verizon şi Vodafone de mai bine de 10 ani, perioadă în care grupul britanic a obţinut miliarde de dolari în contul dividendelor.

La un preţ de 130 miliarde de dolari, tranzacţia ar fi cea mai mare derulată de Vodafone din 2000, când a fuzionat cu grupul german Mannesmann într-un acord evaluat la peste 150 miliarde de euro.

Verizon Communications deţine dela 55% din Verizon Wireless şi încearcă de câţiva ani să obţină controlul integral asupra companiei, luând în calcul inclusiv o fuziune cu Vodafone, potrivit unor surse.

1 comentariu

salut 29-08-2013 - 17:02

Nu-s prosti britii de la Vodafone. Verizon a fost ceva acum 10 ani, azi e prea mare, prea aroganta si prea putin flexibila ca sa mai poata atrage clienti. In fiecare luna mai aud de una-doua cunostinte care a fost cu Verizon si au schimbat pentru un alt operator. Bottom line: Verizon e pe cale de implozie; Vodafone face o afacere buna daca se retrage.

PS: Bineinteles ca VacaVerde si alti „americani” pe ajutor social vor zice invers. Pentru cine ii crede, le recomand cu caldura sa investeasca in Verizon si sa tina actiunile vreo doi ani.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult