Acasa BusinessEconomic Vom avea taxa de autostradă. Boc ameninţă constructorii

Vom avea taxa de autostradă. Boc ameninţă constructorii

scris de B.C.R
4 afisari

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va impune o taxă pentru şoferii care vor circula pe autostrăzile de pe coridorul IV, între Arad şi Constanţa, a anunţat ministrul Anca Boagiu.

Anca_Boagiu

Anca Boagiu (Foto: gov.ro)

Ministrul a precizat că vrea ca până la sfârşitul anului să cotracteze toată suma alocată de Uniunea Europeană prin programul operaţional sectorial în valoare de 5,7 miliarde euro până în 2014, până în prezent fiind contractate circa trei miliarde euro.

„Este o condiţie impusă de Uniunea Europeană de a percepe o taxă pentru autostrăzile finanţate de pe Coridorul IV, iar în acest moment analizăm împreună cu consultanţii noştri şi cu reprezentanţii JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions) valoarea acestei taxe, pe care o vom comunica atunci când lucrările se vor apropia de sfârşit”, a spus ministrul Transporturilor, potrivit Capital, la semnarea a trei contracte pentru construcţia a trei tronsoane ale autostrăzii Orăştie-Sibiu de pe Coridorul IV.

Premierul Emil Boc le-a cerut constructorilor tronsoanelor de autostradă de pe Coridorul IV Paneuropean să respecte graficul de execuţie şi cerinţele de calitate ale proiectelor şi i-a avertizat că nu vor fi acceptate lucrări sub standardele valabile din alte state membre ale Uniunii Europene.

„Avem toleranţă zero faţă de orice lucrare proastă sau nerealizată la timp. Sunt convins că nu vom avea dispute dacă lucrările sunt efectuate la aceleaşi standarde de calitate ca în alte ţări UE şi în graficul stabilit. Dacă avem calitate şi termene respectate, vom fi cei mai buni prieteni, dacă nu, nu vom avea nici cea mai mică toleranţă „, a spus Boc constructorilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult