Acasa BusinessEconomic Vor să consumăm E-uri pentru a salva industria mezelurilor

Vor să consumăm E-uri pentru a salva industria mezelurilor

scris de Marius Bâtcă
60 afisari

Dacă nu s-ar folosi E-uri pentru prelungirea termenului de garanţie, peste 75% din producătorii de mezeluri din România ar da faliment.

mezeluri E-uriPreşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară (FSI), Dragoş Frumosu a anunţat că producătorii din industria mezelurilor din România nu îşi permit să producă mezeluri fără E-uri, cum aduc în piaţă unii ţărani români. Părerea sa a fost susţinută şi de preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Radu Timiş, care a declarat pentru Realitatea TV că “Ţăranul nu va vinde niciodată la Carrefour, nu este într-un sistem de distribuţie, nu poate să aibă un preţ competitiv în piaţă şi un termen de valabilitate, doar industria poate face acest lucru”.

Reprezentanţii ARC au explicat că toate mezelurile produse la nivel industrial în România, întrucât conţin E-uri acceptate de comunitate europeană nu sunt nocive când sunt folosite în cantităţile reglementate de lege.

Dragoş Frumosu a declarat că “Dacă nu se folosesc aceste E-uri alimentare, care să mărească perioada de valabilitate a produselor(..)producţia se reduce, iar dacă nu se obţine profit eşti obligat, să închizi societatea.” Astfel, E-urile sunt singurele care pot menţine viabilă industria mezelurilor în România, aflată oricum în suferinţă. Potrivit ARC, în România se consumă de 4 ori mai puţine mezeluri pe cap de locuitor decât în Germania şi de peste 3 ori mai puţin ca în Uniunea Europeană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult