Acasa BusinessEconomic Licitatie mare: s-au vandut masinile falitei ZIUA!

Licitatie mare: s-au vandut masinile falitei ZIUA!

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

Lichidatorul SC ZIUA SRL Cristian Dragos Siliste a organizat joi dupa-amiaza prima sedinta de licitatie a bunurilor mobile ale fostului cotidian national. Licitatia a avut loc in sediul ales al lichidatorului din Spaliul Unirii nr. 6. Cateva zeci de persoane (vezi foto) au licitat vreme de o ora parcul auto al redactiei falitei ZIUA, care a fost vandut in proportie de 80%.

Preturile de vanzare nu au fost mai mici decat cele din raportul de evaluare si in genere au depasit cu circa 10% pretul de pornire. Majoritatea amatorilor au fost “samsari” de masini”, care le-au cumparat pentru piese de schimb sau pentru a le exploata ca taxi. S-au vandut si cateva obiecte de inventar, insa in mare nu s-au strans mai mult de 40.000 euro, suma nesemnificativa fata de datoriile debitoarei, care ajung undeva la 1,7 milioane de euro. Speranta cea mare a zecilor de creditori ai falitei ZIUA sta insa in licitatia de luna viitoare, cand este fixata data pentru vanzarea terenului si cladirilor SC ZIUA SRL, evaluate la 3,1 milioane de euro. Chiar si asa este greu de crezut ca datoriile vor putea fi acoperite in intregime, intrucat in practica lichidatorilor in insolventa nu se recupereaza la vanzarile la licitatie mai mult de 30% din valoarea de evaluare decat in cazuri exceptionale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult