Acasa BusinessFinante-Banci 97.000 de bugetari au salarii de peste 1.000 de euro

97.000 de bugetari au salarii de peste 1.000 de euro

scris de M.A.
15 afisari

97.000 de bugetari au salarii de peste 1.000 de euro, conform datelor centralizate de Ministerul Finanţelor în procesul de analiză a taxei de solidaritate, a declarat premierul Victor Ponta.

bani lei„Nu cred că 1.000 de euro este o sumă uriaşă, dar îţi asigură un trai decent. Pe lângă ei sunt 1,2 milioane de bugetari şi 6 milioane de pensionari care au venituri mult mai mici. Trebuie să existe o posibilitate să îndrepţi aceste lucruri. Argumentul de a încerca să reducem în zona bugetară acest tip de venituri absolut anormale este în special pentru cei din Hidroelectrica, Rovinari, Turceni”, a spus Ponta, la Realitatea TV.

Guvernul analizează impozitarea suplimentară, cu încă 16%, a sumei din pensie sau salariu care depăşeşte 4.500 lei /lună, sistem care ar putea fi aplicat începând cu anul viitor şi numai pentru sectorul bugetar, declara, marţi, premierul Victor Ponta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult