Acasa BusinessFinante-Banci A început Germania să tipărească mărci?

A început Germania să tipărească mărci?

scris de M.A.
11 afisari

Deşi de-a lungul timpului au existat nenumărate zvonuri privind revenirea nemţilor la marca germană, mai nou, scrie Express.co.uk, există informaţii potrivit cărora aceştia ar fi început deja să o retipărească.

Marci germane (otacun.net)

Marci germane (foto: otacun.net)

Toate acestea, mai precizează sursa citată, fac parte din planul Germaniei de a părăsi zona euro, transmite Money.ro.

Momentan aceste date rămân la stadiul de zvon, însă este important de reţinut faptul că apar în urma speculaţiilor care susţin că desfiinţarea zonei euro este tot mai aproape. Pe de altă parte, revenirea nu pare atât de imposibilă dacă ne gândim că încă din 2010 aproape jumătate din populaţia Germaniei susţinea că îşi doreşte să revină la marca germană. Mai mult, circa 13 miliarde de mărci sunt încă în circulaţie aşa că mulţi comercianţi acceptă încă vechea monedă.

De altfel, în luna octombrie a anului trecut, Angela Merkel i-a transmis lui Papandroeu, în cadrul summitul Consiliului European de la Bruxelles, că ia în calcul posibilitatea retragerii Germaniei din zona euro. Dacă într-adevăr Germania va face acest pas, atunci decalajul dintre statele lider ale Europei se va accentua considerabil. Mai mult, încă de la introducerea sa în 1999, euro nu a avut deloc o viaţă tocmai uşoară în rândul publiclui german, şi asta pentru că introducerea sa a fost primită cu foarte mult scepticism în pofida faptului că era considerată a doua cea mai stabilă monedă, după dolarul american.

6 comentarii

Bumerang 29-06-2011 - 18:17

Mai M.A.

tu te-ai uitat la data stirii?? Pai e din 23. Mai 2010! Pai astai noutate??

Daca tot ai scris, acum imi dau macar cu parerea.
Fumigene anti Euro! Multi ar vedea Euro mort, da’ cred ca se inseala amarnic. Cu zvonuri din astea spera sa-l influenteze negativ.

Marius Bâtcă 30-06-2011 - 11:28

@ Bumerang, oricat de antipatic imi esti (incerc sa fiu politicos), trebuie sa recunosc ca, de data asta, ai avut partial dreptate. Linkul catre articol era gresit. Vezi ca l-am schimbat. Materialul din Daily Express e din 27 iunie 2011.

Bumerang 30-06-2011 - 12:54

Vis-avis de antipatie, explica-i si lui Ciuciu, parca. El chiar crede ca ma simpatizezi 🙂

Europeanuul 30-06-2011 - 14:25

Pfundul englezesc s-a depreciat considerabil in ultimii 5 ani (a pierdut ir de 40% fata de moneda comuna). Acesta este un fact! Si potentialul monedei Euro este imens, in urmatorul an eu vad cursul de schimb al perechii EUR/ GBP de 1:1.

Viorica Ianc 01-07-2011 - 05:02

Cred ca mai sunt nemti care pastreaza milioane de marci, nu le-au schimbat in euro.
Euro nu va dispare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult