Acasa BusinessFinante-Banci America s-a întors la sclavie

America s-a întors la sclavie

scris de P.C.R.
1 afisari

Pe 19 iunie s-au împlinit 149 de ani de la abolirea sclaviei în Statele Unite ale Americii. Ocazie pentru presa de peste ocean de a scrie despre o nouă forma de sclavie, cea a datoriilor, ajunse la un nivel apocaliptic, pentru economia ţării.

Barack Obama

Foto: topnews.in

„Ceea ce le-am facut generaţiilor viitoare, în ultimii 30 de ani, este ceva criminal. În urmă cu trei decenii datoria SUA era sub 1.000 de miliarde de dolari, iar acel moment a fost considerat o criza naţională fără precedent. Astăzi, datoria ţării este de 14 ori mai mare”, se spune pe blogul economic StandStrongResearch, preluat de www.stirileprotv.ro.

“Anii urmatori par apocaliptici. Pur li simplu am vândut libertatea copiilor şi a nepoţilor noştri pe un soi de sclavie perpetuă. Am acumulat cel mai mare munte de datorii din istoria lumii, iar copiii şi nepoţii noştri se vor lupta cu ea toată viaţa lor”, continuă comentariul pe blog.

StandStrongResearch prezintă o serie de statistici incredibile despre cum arată cea mai „dezvoltată” ţară din lume, statul cu cea mai mare economie din lume, cunoscut publicului larg ca „ţara tuturor posibilităţilor„.

Preşedintele Barack Obama atrăgea atenţia săptămâna aceasta că un eşec al negocierilor din Congres privind majorarea plafonului datoriilor Statelor Unite, care au atins limita maxima legală, ar putea pune în pericol redresarea economică şi să declanşeze o nouă criza financiară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult