Acasa BusinessFinante-Banci ANAF îşi face sediu lângă antena STS

ANAF îşi face sediu lângă antena STS

scris de C.S.
48 afisari

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat un proiect de construcţie a unui centru de date, precum şi a unui sediu central prin publicarea în SEAP a unui anunţ cu privire la contractarea prin licitaţie deschisă a serviciilor de proiectare. Valoarea contractului de proiectare este de 1,5 milioane de lei.

ANAF îşi face sediu lângă antena STS

ANAF îşi face sediu lângă antena STS

Clădirea ar urma să se construiască pe un teren donat de Serviciul de Telecomunicaţii speciale, în apropierea Lacului Morii, din Capitală (Splaiul Independenţei nr. 323A). Valoarea estimatã a contractului este de 1.568.167 lei.

Noua clădire în care ar urma să funcţioneze centrul de date şi birourile ANAF va avea şapte etaje, aria construită desfăşurată a imobilului fiind de 15.000 de metri pătraţi. În cadrul clădirii vor exista săli de echipamente, săli de întâlniri, o cantină şi o zonă de preparare, iar parcarea acoperită va include o spălătorie auto.
Construcţia centrului de date face parte din proiectul de reorganizare al ANAF, realizat în parteneriat cu Banca Mondială.
“Pentru finalizarea proiectului de modernizare a ANAF (RAMP – Banca Mondială) s-a constatat nevoia unui nou şi modern Centru de Date Primar (aliniat la tehnologiile actuale), care să asigure disponibilitatea neîntreruptă a serviciilor IT&C şi care să respecte standardele şi normativele privitoare la amenajarea unui data center, ca un sistem unitar, precum şi a unor spaţii de birouri pentru direcţiile (generale) din ANAF coordonatoare ale activităţii de administrare a veniturilor statului în aşa fel încât să permită comasarea în acelaşi sediu a diferitelor structuri ale agenţiei care lucrează în 10 sedii dispersate pe raza Municipiului Bucureşti”, se arată în anunţul publicat în SEAP.
Reprezentanţii ANAF spun că nerealizarea noului centru de date va afecta întregul program de dezvoltare a sistemului informatic al agenţiei, “cu consecinţe negative în domeniul serviciilor pentru contribuabil, al activităţii Trezorerie Statului şi al activităţii de colectare a veniturilor bugetului general consolidat”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult