Acasa BusinessFinante-Banci Analiza BNR privind inflaţia pentru 2015 şi 2016

Analiza BNR privind inflaţia pentru 2015 şi 2016

scris de C.P.
11 afisari

Banca Națională a României (BNR) estimează o inflație de minus 0,3% pentru acest an și de 0,7% pentru finalul anului 2016, reiese din Raportul trimestrial asupra inflației prezentat joi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

mugur isarescu inflatie bnrPotrivit acestuia, proiecțiile privind inflația au fost calculate cu încorporarea pachetului de reduceri de taxe cuprins în actuala formă a Codului Fiscal. „Dacă se schimbă, vom reveni”, a explicat Isărescu.

Astfel, proiecția a fost revizuită în scădere cu 0,5 puncte procentuale pentru acest an și cu 1,2 puncte pentru anul 2016, față de estimările cuprinse în Raportul din luna mai. Atunci, BNR anunța o inflație de 0,2% pentru acest an și de 1,9% pentru 2016.

Guvernatorul BNR spunea, în urmă cu două zile, că inflația se va menține în teritoriu negativ timp de trei trimestre și va reveni apoi în teritoriu pozitiv, însă va rămâne sub nivelul minim al intervalului de variație (1,5% — n. r.) până la începutul anului 2017.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult