Acasa BusinessFinante-Banci Avertizare SUA despre tranzacţii financiare în Transnistria

Avertizare SUA despre tranzacţii financiare în Transnistria

scris de M.A.
11 afisari

Agenţia departamentului trezoreriei al SUA, pentru combaterea infracţionalităţii financiare (FINCEN) a emis o avertizare la sfârşitul săptămânii trecute prin care previne sectorul financiar american în legătură cu tranzacţiile financiare provenind din regiunea Transnistria din Republica Moldova.

FINCEN

FINCEN

Însărcinată cu prevenirea şi detectatarea spălării de bani, reţeaua de combatere a infracţionalităţii financiare avertizează că regiunea transnisntreană operează ca arie separatistă, nerecunoscută, transmite România Actualităţi. Mai mult, reţeaua spune şi că „legile din Republica Moldova privind infracţionalitatea spălării de bani nu sunt aplicate împotriva băncilor care operează în regiunea transnistreană din cauză că instituţiile financiare din acea zonă nu se află sub supervizarea guvenului moldovean”. În ciuda avertizărilor anterioare ale băncii centrale a Republicii Moldova, “ încă au loc mari transferuri din regiunea transistreană către instituţii financiare din alte jurisdicţii”.

FINCEN mai spune pe pagina sa de internet că „va continua să analizeze informaţiile venite din regiunea transnistreană pentru a ajuta la detectarea activităţilor suspecte acolo şi a descuraja persoane nelegitime din acea regiune să obţină acces la sectorul financiar al SUA”.

Potrivit FINCEN, băncile neautorizate de Chişinău sunt următoarele:

Banca Republicii Transnistria “ din Tiraspol;

Banca Sberbank din Tiraspol – care, potrivit informaţiilor publice nu este afiliată celei din Rusia;

Banca Elektronny Regionalny LAMINAT din Tiraspol;

Banca Ipotechny din Tiraspol;

Banca de Dezvoltare Socială din Bender , Benderysots;

Businessinvestbank din Tiraspol , cunoscută anterior drept Gazprombank care , potrivit informaţiilor publice nu este afiliată celei din Rusia;

Tiraspol Tiraspromstrojbank din Tiraspol;

CJSC “Agroprombank” Tiraspol

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult