Acasa BusinessFinante-Banci Banca Mondială: Europa riscă falimentul după modelul Lehman Brothers

Banca Mondială: Europa riscă falimentul după modelul Lehman Brothers

scris de B.C.R
5 afisari

Robert Zoellick, preşedintele în exerciţiu al Băncii Mondiale, a apreciat că Europa riscă să se confrunte cu o situaţie comparabilă cu cea provocată de falimentul Băncii Lehman Brothers în 2008 şi că prăbuşirea monedei euro ar putea declanşa o criză mondială.

Banca Mondială: Europa riscă falimentul după modelul Lehman Brothers

Într-un interviu apărut în ediţia de duminică a săptămânalului britanic The Observer, Zoellick a menţionat că va atrage atenţia în plenul summitului G20 în legătură cu riscul unui crah financiar în Europa ce ar putea avea consecinţe dezastruoase pentru ţările dezvoltate. ‘Europa poate să fie capabilă să se salveze, dar riscul se măreşte’, a declarat el, adăugând că ‘o situaţie comparabilă cu cea a băncii Lehman poate să se producă dacă lucrurile nu sunt tratate cum trebuie’.
Falimentul băncii de afaceri Lehman Brothers a provocat un şoc mondial precipitând întregul sistem financiar internaţional pe marginea prăpastiei şi necesitând ca guvernele să vină în ajutorul băncilor ameninţate la rândul lor cu falimentul. Falimentul a fost urmat de o profundă criză economică.

5 comentarii

urbos 17-06-2012 - 18:29

Grohaie ji danii. Sa grohaie.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-06-2012 - 19:03

Lassa , ca vii tu Sandele de la Pogoanele si pui lucrurile la ponkt. Ce loc ai luat pe Lista liberalilor!

digital 17-06-2012 - 19:06

nici o clipă nu am contestat că euro nu ar fi o monedă artificială,dar tot timpul am susținut că a fost decizia Europei,și asta e…!dar a substitui vina dezmățului băncilor și burselor consacrate, cu crahul predictibil al euro,denotă o subliminală apoteoză a celebrului proverb românesc:”să moară și capra vecinului!”
una peste alta,tari românașii ăștia la mesaje subliminale!!!!!
de kkt au ajuns ovreii care preiau mesajele românești!!!!
vai de khuuuruuul vostru,ovreiașilor!!!

kiki 18-06-2012 - 07:17

sa inceapa RAZBOIU odata sa darimam tot sa imputinam populatia sa facem locuri de munca

ein deutscher 19-06-2012 - 09:09

Ti-ai luat temperatura azi-dimineata? Vezi ca o sa fie cam canicula azi…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult