Acasa BusinessFinante-Banci Bănci din România, atacate. CEC a blocat mai multe carduri

Bănci din România, atacate. CEC a blocat mai multe carduri

scris de M.A.
6 afisari

Cardurile emise de mai multe bănci din România, dar şi din străinătate, au fost victima unui atac. CEC Bank a blocat mai multe carduri ale clienţilor după ce a primit notificări în acest sens.

carduri

Este posibil ca anumite informaţii să fi fost compromise la nivelul unei baze de date internaţionale, a anunţat miercuri CEC Bank, citată de Mediafax.

Banca a primit sesizări oficiale conform cărora informaţiile aferente unui număr de carduri emise de instituţii financiare din România şi din străinătate au fost posibil compromise la nivelul unei baze de date internaţionale”, se arată într-un comunicat al CEC. Pentru a proteja disponibilităţile băneşti ale clienţilor şi în conformitate cu prevederile contractuale, CEC Bank a blocat mai multe carduri şi va reemite altele fără costuri pentru clienţi.

„Menţionăm că atacul nu a vizat doar cardurile CEC Bank şi nu se datorează eventualelor vulnerabilităţi ale sistemului operat de bancă. Disponibilităţile băneşti ale clienţilor noştri sunt în siguranţă”, se mai arată în comunicatul CEC Bank.

De asemenea, potrivit realitatea.net, care citază NewsIn, clienţii CEC Bank au fost informaţi că, la nivelul întregii ţări, urmează să fie supuse măsurilor suplimentare de securitate aproximativ 17.000 de carduri tip VISA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult