Acasa BusinessFinante-Banci BCE – Perspectivă favorabilă pentru economia zonei euro

BCE – Perspectivă favorabilă pentru economia zonei euro

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Bancală Centrală Europeană (BCE) a anunţat că economia zonei euro ar trebui să înceapă să-şi revină treptat din recesiune pe parcursul acestui an, ca urmare a efectelor dobânzilor mai reduse şi calmării pieţelor financiare.

BCE – Perspectivă favorabilă pentru economia zonei euro

În raportul lunar al BCE, prezentat joi, 17 ianuarie de site-ul Bloomberg, se arată că „Strategia politicii monetare relaxate, împreună cu o încredere semnificativ îmbunătăţită pe pieţele financiare şi o fragmentare mai redusă, ar trebui să ajungă în economie, iar cererea globală să devină mai puternică.”, astfel „presiunile inflaţioniste ar trebui să rămână limitate”. Raportul băncii mai indică faptul că „noi reforme structurale ar trebui implementate rapid pentru a face zona euro mai flexibilă, dinamică şi competitivă”.

BCE, care a menţinut în ianuarie dobânda de politică monetară la minimul record de 0,75%, afirmă că programul de achiziţie de obligaţiuni şi operaţiunile de susţinere a lichidităţii pe termen lung au ajutat la restabilirea unui calm relativ pe pieţele financiare, depinzând de guverne să implementeze reforme economice. Cu toate acestea, conform BCE, chiar dacă mai mulţi indicatori s-au stabilizat recent, perspectiva economică prezintă încă riscuri.  Zona euro se află în recesiune, întrucât criza datoriilor, declanşată în 2010, afectează cererea şi investiţiile, potrivit mediafax.

2 comentarii

Zenovia-Zamfira 17-01-2013 - 13:29

Maiculita, dar aceasta este o veste chiar foarte buna, si anume este rau dar in curand va fi rau mult mai moderat.

Tache 17-01-2013 - 17:45

Asa o fi ? Nu stiu, trebuie intrebat motanul roscat.

http://romanian.ruvr.ru/2013_01_17/Un-motan-roScat-este-un-geniu-financiar/

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult