Acasa BusinessFinante-Banci BCE menţine dobânda de referinţă la 1,25%

BCE menţine dobânda de referinţă la 1,25%

scris de Mihaela Popescu TAULET
0 afisari

Banca Centrală Europeană (BCE) a lăsat, joi, nemodificată dobânda de referinţă la nivelul de 1,25%.Decizia de joi a “gardienilor monedei euro” era una aşteptată de majoritatea economiştilor care cred că BCE va aştepta reuniunea din luna iulie pentru a majora din nou dobânda de bază şi a continua astfel ciclul de înăsprire a politicii monetare început în luna aprilie, anunţă Agerpres.

BCE menţine dobânda de referinţă la 1,25%

Pieţele îşi vor îndrepta atenţia asupra conferinţei de presă a preşedintelui BCE, Jean-Claude Trichet. Trichet va trebui să răspundă întrebărilor referitoare la situaţia Greciei, ţară care ar urma să beneficieze de un nou program de sprijin. De asemenea, Jean-Claude Trichet va dezvălui joi noile previziuni de creştere şi inflaţie pentru zona euro în 2011 şi 2012. În precedentele estimări ale BCE, publicate în luna martie, instituţia miza pe o creştere de 1,7% şi o inflaţie de 2,3% în acest an şi pe o creştere de 1,8% şi o inflaţie de 1,7% anul următor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult