Acasa BusinessFinante-Banci BNR: S-a menţinut o dobândă de politică monetară de 5,25 % şi nivelul rezervelor minime

BNR: S-a menţinut o dobândă de politică monetară de 5,25 % şi nivelul rezervelor minime

scris de A.B.
0 afisari

Consiliul de Administraţie al BNR a decis, miercuri, menţinerea ratei de politică monetară la 5,25% şi a nivelurilor actuale pentru rezervele minime obligatorii, măsură anticipată de analişti. 

bnr

foto: finantistii.ro

BNR va continua să monitorizeze atent evoluţiile interne şi ale mediului economic global, astfel încât, prin adecvarea instrumentelor sale, să asigure atingerea obiectivelor de stabilitate a preţurilor pe termen mediu şi de menţinere a stabilităţii financiare”, se arată într-un comunicat al băncii centrale. Analiştii financiar-bancari au anticipat decizia BNR, apreciind că banca naţională va relua ciclul de relaxare a politicii monetare abia anul viitor. BNR a redus dobânda de politică monetară cu 0,75 puncte procentuale de la începutul acestui an, astfel că în prezent dobânda cheie este la minimul istoric. La începutul lunii mai, BNR a oprit ciclul de reducere a ratei de politică monetară din cauza schimbărilor politice din România, care s-au suprapus pe intensificarea temerilor investitorilor cu privire la viitorul zonei euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult