Acasa BusinessFinante-Banci Bogaţii bogaţilor! Am adus la putere cei mai bogaţi oameni din România

Bogaţii bogaţilor! Am adus la putere cei mai bogaţi oameni din România

scris de Doru Dragomir
382 Afisari

Am schimbat sefi bogati cu sefi si mai bogati. Asa ar putea fi rezumate alegerile locale, daca ne uitam la averile candidatilor care au fost votati. De-a lungul vremii, Econtext a realizat mai multe analize privind averile diferitor categorii sociale din Romania.

aristotel_cancescu_avere

Aristotel Cancescu

Am aratat cati bani au in conturi sau ce datorii au primari, ministri, doctori, inspectori scolari, senatori, judecatori, manageri etc. Totusi, parca nici unii dintre acestia nu au fost mai bogati decat sefii judetelor, decat presedintii de consilii judetene.

Asadar, aceasta este tema acestei analize. Econtext va arata cati bani au in conturi noii presedinti de consilii judetene, acesti veritabili „sefi de judete”. Dupa cum am afirmat deja, Econtext nu este la prima sinteza de acest gen, unde radiografiaza diferite componente ale averii acestor bugetari de lux.

Sefii judetelor

Dupa cum spuneam, Econtext a aratat anul trecut cati bani aveau in conturi fostii presedinti de consilii judetene. Iar daca-i comparam cu presedintii care au fost instalati acum in functie, concluzia este urmatoarea: cei care au avenit acum la putere, noii presedinti de consilii judetene, sunt mult mai bogati decat fostii sefi de judete. Din 41 de presedinti de consilii judetene, 26 au bani in conturi, ceilalti afirmand ca nu detin nici un ban in banci. In total, cei 26 detin impreuma suma de 27,6 milioane de lei (6.134.519 euro). Aproape cat 40.000 de salarii minime!

Cel mai bogat (in banii din conturi) este Aristotel Cancescu, USL, presedintele Consiliului Judetean Brasov. El detine circa 3,9 milioane de euro in conturi. Dupa el insa, sumele scad vertiginos, dar tot se mentin la valori importante. Cei mai putini bani ii are Vasile Ciuperca, seful CJ Ialomita. El detine in conturi doar vreo 3.200 de euro. Dar iata cati bani au in conturi toti presedintii de consilii judetene:


2 comentarii

Viorica Ianc 01-07-2012 - 06:32

La Brasov USL este mai mult PSD sau PNL ?
Si domnul Cance ( !!!canci??? nu-i cuvant tziganesc ? ) escu, chiar daca adaugat Aristotel si saracia greaca din ziua de azi !
Presedinte de Consiliu Judetean ! Un fel de ” Arendasul roman ” dupa Ion Luca Caragiale ?

leo 01-07-2012 - 09:48

Esti interesanta,d-na Viorica nu te prea pricepi la politica, USL, Este o alianta ,in acest caz ea este formata din trei partide ,USL,PNL si PC si nu conteaza cati sunt dintr-un partid sau altul ,depinde de conventie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult