Acasa BusinessFinante-Banci Bugetul României şi negocierile cu FMI

Bugetul României şi negocierile cu FMI

scris de B.C.R
10 afisari

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a declarat marți că partea română nu va veni cu nicio propunere de modificare în sus a nivelului de taxe și impozite, în cursul negocierilor cu FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială.
buget romania fmi negocieri„Sunt mult mai multe măsuri pe care le vom discuta cu FMI (…) și, da, este cert, venim cu măsuri de relaxare fiscală în discuțiile cu FMI, nu venim însă cu nicio propunere de modificare în sus a nivelului vreunei taxe sau al vreunui impozit. Ăsta este lucrul cel mai important”, a declarat Vâlcov la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, creșterea deficitului nu se va lua în calcul decât pe cele două componente — armată și cofinanțări.

„Și, în niciun caz nu depășim 1,4 pentru măsurile care au fost adoptate până în acest moment. Există o discuție, vom vedea ce se va întâmpla la finalul negocierilor. Astăzi avem o întâlnire și pentru rectificarea de mâine, nu cred că vor fi niciun fel de probleme și mâine vom putea să alocăm aceste spații suplimentare bugetului de anul viitor”, a spus ministrul pentru Buget.
Referitor la scăderea TVA, Darius Vâlcov a arătat că „vor fi câteva surprize extrem de plăcute”.

„Vom veni cu cele mai bune măsuri pentru România. Oricum, nu veți vedea nicio creștere, ba mai mult vor fi câteva surprize extrem de plăcute. Una — ținem foarte mult, domnul prim-ministru ține foarte mult ca măcar la produsele bio să avem această scădere de la 1 ianuarie a TVA-lui, de la 24 la 9 %. Sunt multe alte măsuri pe care le vom discuta, dar trebuie să convingem atât Fondul, cât și Comisia, că avem și spațiul suficient, ele sunt deja prevăzute în buget, doar că ar fi incorect din partea noastră să le prezentăm înainte de discuții”, a spus Darius Vâlcov.

În ceea ce privește proiectul de buget pe anul viitor, ministrul a reafirmat că în jurul datei de 10 decembrie acesta va fi votat în ședința de guvern. „Iar apoi scopul nostru este ca imediat să fie trimis în Parlament și, până la 19-20 decembrie, Parlamentul să-l adopte, bineînțeles cu modificările corespunzătoare”, a menționat el.

Misiunea comună de experți ai FMI și CE se va afla la București până pe 10 decembrie pentru a discuta cu autoritățile române proiectul legii bugetului pentru anul 2015.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult