Acasa BusinessFinante-Banci Cât ar costa falimentul necontrolat al Greciei

Cât ar costa falimentul necontrolat al Greciei

scris de B.C.R
39 afisari

Institutul Internaţional de Finanţe (IIF ) sausţine că o incapacitate de plată a Greciei ar ameninţa direct cu destabilizarea Portugaliei, a Republicii Irlanda, Italiei şi a Spaniei, cel mai probabil următoarele victime.

zona euro

Cât ar costa falimentul necontrolat al Greciei

IIF, care a negociat cu guvernul grec în numele creditorilor privaţi un acord de restructurare şi de reducere a datoriei elene, consideră că Banca Centrală Europeană ar fi îndeosebi de afectată din cauza expunerii sale la datoria greacă şi a acţiunilor pe care ea ar trebui să le ia pentru a evita o extindere a crizei în alte ţări slabe europene. IIF a estimat că un faliment necontrolat al Greciei ar costa economia internaţională peste 1.000 miliarde de euro, potrivit unui raport remis în februarie liderilor europeni, scrie în ediţia sa de vineri revista greacă Athens News.
Organizaţia bancară internaţională evaluează recapitalizările bancare necesare la circa 160 miliarde de euro. Ea estimează, de asemenea că economia europeană ar plăti, în caz de faliment grec, cu o încetinire a ritmului de creştere, reducându-şi veniturile fiscale.
Acest raport a fost remis, potrivit publicaţiei, pe 18 februarie liderilor europeni, înainte ca ei să ia o decizie, joi seara, de a lansa în cele din urmă pe 9 martie un plan de salvare şi de reducere a datoriilor ţării elaborat în octombrie, dacă între timp creditorii Atenei acceptă ştergerea a peste 100 miliarde de euro din creanţe. Având în vedere aceste traume financiare, este greu de conceput că Grecia ar putea rămâne un membru funcţional al Zonei euro în caz de faliment necontrolat”, afirmă raportul.
IIF consideră, de asemenea, că implicaţiile sociale şi politice ale unui faliment ar compromite reforma întreprinsă de Grecia la cererea creditorilor săi.
IIF, cu sediul la Washington, include peste 400 de instituţii financiare din circa 70 de ţări, dintre care patru sunt greceşti. Băncile cele mai expuse din cauza datoriei grecesti sau a derivatelor sale figurează printre membrii IIF.

4 comentarii

digital 02-03-2012 - 14:42

….ce mișto că nu suntem noi,țapul ispășitor,pentru toate relele financiare de pe glob…
îți dai seama dacă ne găseau pe noi,ce de kk-t erammm,da așa i-a găsit pă ăia….pfoai,ne-a trecut proiectilul pe lângă creer!

care,creer?!

cât de redus să fii să poți crede asemenea tâmpenii,emanate de creerele în putrefacție ale finanțiștilor mondiali care nu mai știu cum să-și scoată pârleala…..
mai băgați ceva cu moody*s și standard & poors….totul va da bine la prostimea care nu pricepe nici o iotă,dar voi veți fi zeii binefaceerilor lumești….
marș la kk-t!

briel 02-03-2012 - 18:38

Ei, aici se baga the mighty USA, care a promis prin gura lui Bernanke ca va bailout Europe, fiindca ei au inventat derivativele ce au belit intregul sistem financiar. Intrebarea este – de unde bani ?

March 1, 2012
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BGeqGOQ0StE

incepand cu 10:23 Ron Paul expune acesta promisiune. Omul face parte din Comisia Financiara a Congresului si are idei foarte clare despre ce se intampla in economie.
„Devalorizarea dolarului si cresterea preturilor este abia la inceput”, „americanii vor avea o datorie publica uriasa” … pe cateva generatii – zic eu …

Hai sa facem razboi, sa uitam de necaz ⸮

Dorin C. 02-03-2012 - 19:16

„Hai sa facem razboi, sa uitam de necaz”.
Nu-ti fa griji ca din 2008 incoace se lucreaza intens la „chestia” asta. In curind vei vedea „ciuperci” necomestibile cam peste tot pe planeta asta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult