Acasa BusinessFinante-Banci Cât va fi în octombrie rata de absorbție a fondurilor europene

Cât va fi în octombrie rata de absorbție a fondurilor europene

scris de D.P.
2 afisari

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, estimează că rata absorbției curente a fondurilor europene va depăși 40% în luna octombrie, la finalul lui septembrie ridicându-se la 38,46%.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici

„Estimez că în octombrie rata de absorbție curentă va depăși 40%, datorită faptului că în această lună vom solicita Comisiei Europene rambursarea unei sume de aproximativ un miliard de euro. La finalul lunii septembrie, rata de absorbție curentă a fost de 38,46%, aplicațiile de plată transmise Comisiei fiind de peste 7,38 miliarde de euro”, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Eugen Teodorovici.

Potrivit acestuia, România a încasat în acest an peste două miliarde de euro de la Bruxelles.

România a încasat în acest an peste două miliarde de euro de la Comisia Europeană, mai mult decât în oricare dintre anii 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, respectiv 2012. Totodată, suma încasată în primele nouă luni ale acestui an este mai mare decât cea încasată în aceeași perioadă din 2013″, a mai adăugat Teodorovici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult