Acasa BusinessFinante-Banci Câţi bani au în conturi cei mai importanti bugetari ai României

Câţi bani au în conturi cei mai importanti bugetari ai României

scris de Doru Dragomir
10 afisari

Aproape 3 milioane de euro au in banci cei mai importanti douazeci de bugetari ai Romaniei. Econtext va prezinta sumele pe care le detin in conturi bancare liderii sectorului bugetar din Romania.

Si am selectat douazeci de nume, ce reprezinta, practic, crema sectorului public din tara noastra. Am incercat sa selectam conducatorii celor mai influente sectoare de activitate.

Iar cei douazeci sunt: Traian Basescu (Presedintele Romaniei), Emil Boc (Prim-ministru), Vasile Blaga (Presedinte Senat), Adrian Piteiu (Director Romgaz), Alexandru Catalin Macovei (Presedinte Agentia Nationala de Integritate – ANI), Mugur Isarescu (Guvernator Banca Nationala a Romaniei), Augustin Zegrean (Presedinte Curtea Constitutionala), Bogdan Chiritoiu (Presedinte Consiliul Concurentei), Catalin Cirstoiu (Manager Spitalul Universitar Bucuresti), Catalin Marinescu (Presedinte Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM), Codruta Kovesi (Procurorul general al Romaniei), Constantin Cerbulescu (Presedinte Protectia Consumatorilor), Cristian Alexandrescu (Inspector scolar general in Bucuresti), Dan Iulius Plaveti (Presedinte Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei – ANRE), Daniel Morar (Procurorsef DNA), George Maior (Director SRI), Mona Lisa Neagoe (Presedinte Tribunal Bucuresti), Radu Ghetea (PresedinteCEC Bank), Sorin Blejnar (Presedinte ANAF), Sorin Oprescu (Primarul Capitalei).

Si vom prezenta sumele pe care le detin acestia in conturi si depozite bancare, fonduri de investitii. Pe scurt, economiile acestora. Cei mai multi au economii in mai multe valute (lei, euro, dolari), dar am convertit toate sumele in euro. In plus, sunt situatii in care o parte din bani sunt pe numele sotiei/sotului, dar si acestea au fost adunate. Spuneam ca cei douzeci de bugetari au impreuna circa 3 milioane de euro. Suma exacta este urmatoarea: 2.607.027 de euro.

Iar din bugetarii selectati, cel mai dolofan cont este detinut de catre Radu Ghetea, presedintele CEC. In total, el are in conturi suma de 1.311.485 euro. Adica jumatate din cat au toti acesti bugetari. Dupa el, urmeaza Traian Basescu, presedintele tarii, cu putin peste 200.000 de euro (204.892 euro). A treia pozitie este ocupata de Catalin Cirstoiu, managerul Spitalului Universitar Bucuresti. Cirstoiu are economii in valoare de 189.390 de euro.

Trei demnitari nu au nici un ban pus la pastrare. Este vorba de Codruta Kovesi, Cristian Alexandrescu si Constantin Cerbulescu. De asemenea, alti trei au sume de pana intr-o mie de euro, fiind preponderent conturi curente. Dar iata cati bani are in cont fiecare din cei douazeci de bugetari de top ai tarii:


13 comentarii

Lupu Ardelean 10-01-2012 - 14:37

Uluitor…niciun evreu…

remi 10-01-2012 - 17:01

Lupule,si tu-i rascolesti pe romani !Pai lasa-ne in durerea noastra ,ca romanii nu se gindesc doar la evrei,mai au si alte belele pe cap…..Deocamdata trebuie sa scapam de chiorul asta vindut americanilor….Ca e vindut si la evrei nu prea ne mai intereseaza ca vrem sa-l trimitem in iad…Iar daca scapam de chiorila si de gasca lui(cu toate ca e greu !!!) poate sa ne fie si mai rau…..Macar am incercat sa schimbam ceva…Lasa si tu rasisti astia de pe forum sa se mai odihneasca si ei.

urbos 10-01-2012 - 17:14

Nu vezi ma papagalule ca ji danul a aruncat-o ca sa provoace? Te-ai bagat tot tu ca prostu, sa-l mangai pe crestet, si sa borasti o prostie despre „rasisti”. Care rasisti, cei care isi dau seama cu ce se ocupa javre precum acest evreu care-si da nume romanesc? Mai bine ai tacea.

Lupu Ardelean 10-01-2012 - 18:11

@Sobru, uskut, artza ya kalb…

urbos 10-01-2012 - 18:23

Guita la tine in kibutz, asta e forum romanesc.

PS. Poate traduce tovarasu remi, desigur dupa ce va face neamului prost reprosurile corespunzatoare…

Lupu Ardelean 10-01-2012 - 18:08

@remi, stii cati lupi au condus haita mea care nu imi erau deloc pe plac? Asa ca tre sa recunosti ca cu toate ca tie nu iti place, majoritatea romanilor l-au votat pe Basescu cu toate ca il cunosteau deja din prima cadentza si stiau si amanuntele dosarului „Flota”. Romania nu e nici Libya si nici Siria, Basescu a fost ales de popor in alegeri libere si democrate, nu iti place , mai ai sanse la alegerile viitoare.

urbos 10-01-2012 - 18:25

Nu sobolane, canalia a furat alegerile.

Lupu Ardelean 10-01-2012 - 18:34

@Sobru, lasule , daca a furat alegerile de ce nu iesi pe strada si protestezi?Poate mai avem noroc sa te vedem cum am vazut-o pe Neda Sultan cand a protestat la Teheran contra maimutzei…

remi 10-01-2012 - 21:10

Ce majoritate?Au fost 50 % cu el si 50% cu Geoana.De unde ai scos majoritae?Da,unde lucrez eu au fost 90 % cu bashinica,pt,ca sunt ,,intelectuali fini si urasc comunismul”.Dar acum sunt 99% anti bashinica ,fiindca suntem ,,bugetari”‘.Asta-i romanul….Eu sunt de stinga de cind ma stiu…..Macar sunt constant,dar nu pot sa-i lamuresc ca una-i comunismul si alta-i socialismul democratic.
Stii evreule cit de mult sunt eu de nationalist?Dar vad ca si tu esti si consider ca asa-i normal.Sa-ti iubesti tara,neamul si natiunea.Ori eu consider ca intr-o tara pot convietui pasnic mai multe natii,iar altii nu accepta acest fapt.Ungurii sunt o problema pt.natiunea romana pt.ca ei contesta conducerea statului roman de catre poporul roman.Chiar daca azi conduc si ei Ro…Ar fi bine sa cooptati si voi popoarele arabizate din Israel la conducerea statului.Ce zici?

Lupu Ardelean 11-01-2012 - 08:25

@remi, sa ca intelegi marea diferenta intre Romania si Israel, inchipu-iti ca ungurii sunt 20% din populatie si Romania e inconjurata de 22 de state maghiare in care traiesc 500 milioane de oameni.Si toti contesteaza ca Transilvania apartine poporului roman…sa vad atunci cat de pasnic ati fi convietuit…

Ereticul 10-01-2012 - 14:41

Mai bun era un top in care figurau cei mai bogati 20 de bugetari ai tarii, top insotit si de justificarea si provenienta fondurilor respective sau de masurile dispuse de procurori pentru confiscarea averii.

IOAN DUSCAS 10-01-2012 - 16:48

VORBIM DOAR DESPRE PARTEA VIZIBILA A AISBERGULUI RESPECTIV DESPRE CEA CE AU DECLARAT PERSONAJELE ACESTEA !!
CA DACA AR FI SA CUNOASTEM CE AU PE BUNE BUGETARII PATRIEI PE MULTI I-AR APUCA BITUL !

Ciu Huhu 11-01-2012 - 07:14

La toti bugetarii bogati tre’ sa li se confiste averile si sa fie bagati pe viata la puscarie, la fel sa li se faca celor care i-au mituit!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult