Acasa BusinessFinante-Banci Câţi bani au în conturi preşedinţii de consilii judeţene

Câţi bani au în conturi preşedinţii de consilii judeţene

scris de Doru Dragomir
2 afisari

Banii lichizi, numerarul reprezinta cea mai importanta bogatie in momente de criza, precum cele pe care le traversam in aceste vremuri. Valoarea proprietatilor imobiliare, case, terenuri, diferite constructii, dar si a altor bunuri, ca masinile sau obiectele de arta este destul de relativa, fiind supusa la fluctuatii continue.

Iar fluctuatiile sunt, de cele mai multe ori, in sens negativ. Tocmai din acest motiv, cash-ul sau banii in numerar sunt cei mai importanti in situatii de acest gen. Chiar si pentru edilii locali! Econtext va arata cati bani au presedintii de consilii judetene in banci, in conturi curente sau echivalente (inclusiv card), in depozite bancare sau in fonduri de investitii, fonduri de pensii sau alte sisteme de acumulare.

Pe scurt, cati bani au sefii consiliilor judetene in conturi, care sunt economiile acestora. Bineinteles, presedintii detin si alte proprietati, alte actiuni, companii, obiecte de cult, primesc si salarii, indemnizatii, etc, dar noi urmarim doar banii cash din conturi. In toata tara, sunt 41 de presedinti de consilii judetene (in top nu a fost inclus seful Consiliului Municipal Bucuresti, motivul fiind lipsa datelor). Toate datele provin din declaratiile de avere ale presedintilor de consilii judetene. In total, banii lichizi ai sefilor consiliilor judetene se ridica la aproape 6 milioane de euro. Ceea ce inseamna ca fiecare presedinte are, in medie, putin peste 145.000 de euro.

Cine are si cine nu are

Astfel, din cei 41 de presedinti, 27 au bani in conturi, iar 14 nu au sau au mai putin de 5.000 de euro si nu i-au declarat. Printre cei 14 care nu se pot lauda cu bani in conturi se afla personaje cunoscute, precum Mihai Tabuleac, Gheorghe Flutur sau Marian Oprisan. Cei mai multi bani in conturi ii are Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov.

Pe a doua pozitie se afla Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean din Constanta. In euro, acesta are in conturi 738.758 de euro. Practic, Aristotel Cancescu si Nicusor Constantinescu au impreuna 4,6 milioane de euro. Adica, trei sferturi din suma totala detinuta de presedintii de consilii judetene. Cele mai scazute sume sunt detinute de Dumitru Beianu (presedinte CJ Giurgiu) si Ion Cilea (presedinte CJ Valcea). Acestia au, fiecare, putin peste 5.000 de euro.

 Dar iata cati bani au in conturi presedintii de consilii judetene din Romania (sume in euro):

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult